Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čitateljica upozorava

'Žrtva sam najnovije prijevare. Prodala sam mobitel, a nisam dobila novce!'

prijevara,čitateljica
Foto: ''
1/3
16.07.2014.
u 14:19

Muškarac koji je od čitateljice Večernjeg lista kupio mobitel Samsung Galaxy S4 obećao je da će joj novac uplatiti poštom, ali nije. No mobitel je podigao muškarac koji je došao u kombiju HP ekspresa i predstavio se kao njihov djelatnik

Čitateljica Večernjeg lista (podaci poznati redakciji) prije devet dana postala je žrtva najnovije prijevare. Muškarac koji je od nje kupio mobitel Samsung Galaxy S4 obećao je da će joj 2690 kuna uplatiti poštom, ali nije. Shvativši da je izigrana, jučer je zagrebačkoj policiji prijavila slučaj. Kontaktirala je i HP ekspres, no oni sliježu ramenima. Što je s novcem koji joj je trebao biti uplaćen, ne znaju ali, za razliku od policije, čitateljica je uvidjela da su upoznati s novim načinom prevare u kojoj se koristi i jedan njihov kombi. Ipak, nisu joj željeli otkriti koliko su sličnih slučajeva imali.

Što se točno dogodilo opisala je u pismu koje prenosimo u cijelosti:

– Prodavala sam mobitel preko Njuškala. Samsung Galaxy S4. Nazvao me gospodin i rekao da bi ga on kupio, ali da je u Poreču i kako bi platio otkupninom. Složila sam se. Gospodin je rekao da će naručiti dostavu jer to kupuje preko firme, a i tako će poštarina njemu biti jeftinija. Na moje pitanje da mi da adresu koju ću napisati na kutiju, rekao je kako će mi poslati u poruci, ali ni nakon dva puta što sam tražila, nije mi rekao. Gospodin se par dana uredno javljao na mobitel kada bih ga zvala. Oko 15h popodne s fiksnog telefona nazvao me navodni djelatnik HP ekspresa da kaže kako će preuzimanje pošiljke biti iza 17h i pitao je hoću li biti doma. Rekla sam da hoću.

Foto: ''

Iza 17h na moja vrata došao je kombi HP Ekspresa i gospodin obučen u uniformu HP-a s papirima. Imao je i kutiju od HP-a jer je mislio da paket nije zapakiran. Provjerila sam papire i vidjela adresu na koju ide paket, uputnicu za otkupninu koju sam i potpisala te još ukupno četiri papira. Na jednom od njih je bila i ovjera kakvu dobijemo na pošti. Gospodin mi je rekao da su novci već skinuti s računa firme, ali ću ih dobiti od svog poštara za 5-6 dana kada sve prođe. Danas je 9. dan (ali računala sam da se vjerojatno radi o radnim danima). S obzirom na to da sutra idem na more, zvala sam poštu da pitam gdje su novci. Tražili su me broj pošiljke, ali ja sam samo imala broj uputnice. Na temelju toga mi ništa nisu mogli reći. Slikala sam sve što sam dobila i poslala na e-mail. U međuvremenu sam otišla na poštu da ih pitam jesu li možda došli novci.

Gospođa je pogledala sve papire i rekla da se radi o prijevari, da su već imali takve slučajeve gdje se koristi kombi od HP ekspresa i ne znaju kako su do njega došli. Ovjera koja je bila na kraju bila je falsificirana, isprintana kad se malo bolje pogleda, a pošta koja je bila navedena je nepostojeća. Adresa primatelja je nepostojeća. U telefonskom imeniku ništa ne izbacuje pod fiksnim brojem koji me zvao, a osoba koja je inicijalno kupila mobitel je isključila telefon – opisala je prevarena čitateljica.

>>Dancu mijenjao eure i oštetio ga za nekoliko tisuća kuna

>>Prodavao im 'posao' u Holdingu za 1000 eura

Komentara 46

ED
edizg
16:08 16.07.2014.

ako je dosao kombijem hp-a po mobitel lako se moze otkrit jer kombi ima gps sustav i zna se ko upravlja njime u koje vrijeme...tako da neka inzistira na tome da dobije gps izlistaj...

TM
tommy.mostarac
14:48 16.07.2014.

I ja čekam novce od lopova iz HP, konkretno prijavio sam na vrijeme prevaru i dostavio sve potrebne potvrde iz policije i dobio sam info da su kontaktirali osobu koja je izvršila prevaru i prekršajno je prijavili...ali od mojih novaca ni traga ni glasa...Navodno stoje u pošti i čekaju neki zakon ...Stoga ja i ovim putem pitam gospodo gdje su moje pare!!!

ZE
zelenakrava
15:08 16.07.2014.

Hm a ja danas isto nešto poslao pouzećem putem HP ekspresa.Ali bio na pošti i nadam se da će sve biti OK. Ako se koristi kombi HP-a treba ga indentificirati.Sa prevarom pošta ne mora imati ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije