Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavo jutro

Znanac na cesti izbo konobara kojeg su odmilja zvali Milo Dijete

ubojstvo
30.07.2015.
u 10:34

Kolege s posla: Bio je omiljen. Bio je vrijedan radnik i izuzetno drag mladić prijatelji iz kluba: Radi se o odličnom dečku, nikada nije imao problema

Hitna pomoć dojurila je u Ulicu Murve u Novigradu u Istri. Marijo Šarčević Maki (28) ležao je na podu u krvi. Unatoč svim naporima nisu ga uspjeli oživiti. Muškarac je izdahnuo od ozljeda koje je zadobio najvjerojatnije nožem u tučnjavi u srijedu oko 5.20 sati.

Ubijen je nadomak hotela u kojem je radio. Marijo, "Milo Dijete", kako su ga zvali, sezonski je radio kao konobar u ugostiteljskim objektima hotelske kuće Laguna. Ovo mu je bila peta sezona kod njih. Među osobljem zavladala je tuga.

Dvojica na istraživanju

– Sada je radio u pivnici Grill Sirena hotela Maestral, prije u nekim drugim objektima, ali svugdje je bio omiljen. Bio je baš vrijedan radnik, izvrstan konobar i izuzetno drag mladić – kažu oni koji su Marija znali dodajući da o tome kakav je bio Marijo svjedoči i nadimak koji su mu nadjenuli nadređeni.

Policija zasad o tragičnom događaju ne iznosi previše detalja. Potvrđuju da su na kriminalističkom istraživanju dvije osobe koje se dovode u vezu s događajem. Još nije jasno je li Šarčević pretučen ili izboden.

Prema dosadašnjim saznanjima stanari kuća u Ulici Murve čuli su u zoru galamu i vidjeli tučnjavu , a potom i mladića na tlu kojem su liječnici Hitne pokušavali pomoći. Na tlu je bilo tragova krvi. Nedaleko od mjesta na kojem je izdahnuo mladić bile su japanke i šilterica. Navodno je Mario s dvojicom prijatelja, također sezonca iz Lagune, prethodno bio u izlasku u klubu Element. Za njih dvojicu Marijevi kolege kažu da su mu bili prijatelji i da ne vjeruju da je među njima mogla izbiti svađa koja bi završila ovako tragično.

– To je nemoguće – uvjereni su. Prenose da su čuli da je jedan od prijatelja otišao ranije, a Marija i drugog prijatelja na povratku u hotel napao je neki četvrti mladić, navodno poznanik, od čije je ruke i tragično stradao.

Njegovi nekadašnji suigrači iz NK Požege na klupskoj su mu Facebook stranici "Jedino Požega" jučer upućivali posljednje pozdrave.

– U šoku sam. Marijo je za naš klub igrao do prije četiri godine, kada je otišao na sezonski rad na more. Jako je volio nogomet, ali nije mogao više trenirati jer je radio od travnja pa sve do studenog – kaže Jurica Bešlić, zaposlenik Požeškog sportskog saveza i dugogodišnji potpredsjednik, igrač i trener NK Požege. On dodaje kako je Marijo ipak ostao vezan uz sport, igrajući tijekom zime rekreativno u požeško-slavonskoj županijskoj malonogometnoj ligi za sastav Lexoes. Kako doznajemo, Šarčević nije bio oženjen, ali je bio u vezi s djevojkom iz Virovitice. Izvan sezone živio je s majkom i očuhom u njihovoj obiteljskoj kući u Požegi. Majka mu radi u vrtiću, a otac je hrvatski branitelj i vojni umirovljenik. Bio je sin jedinac.

– Makija sam zadnji put vidio prije dva mjeseca, uzeo je dva dana slobodno kako bi bio kum u svatovima bivšem suigraču, pa smo otišli na piće. Bio je miran i dobar, vedar i raspoložen kao i uvijek. Stvarno se radi o odličnom dečku, nikada ni s kim nije imao problema. Ne mogu vjerovati da je ubijen – nastavlja Bešlić.

Uboden u rame i srce

Požegom kruže razne priče o sukobu koji je doveo do Marijeve smrti. Prema jednoj izbo ga je, navodno, muškarac iz Bjelovara zadavši mu dva uboda, u rame i u srce.

– Marijo mi je ostao u najboljem sjećanju, sve ovo vrijeme ostali smo u kontaktu i družili se. Posebno blizak ostao je s nekolicinom suigrača. Radi se o krasnom dečku – kaže Šarčevićev bivši trener Krunoslav Podoljak.

>>Brutalno pretukao svog nekadašnjeg prijatelja

>>Prešao policajcu autom preko stopala, osumnjičen za pokušaj ubojstva

Komentara 2

IB
ivan.biljan68
15:41 30.07.2015.

Ovo je i smiješno i za plakat ; pa zar se na tijelu ne vide ubodi ili hematomi? Dal je netko "Daltonista"ili je nekom okulist na godišnjem? Strašno,ne viditi rane,ko da je obrasto ko gorila. Bez obzira ovog"milog"ubojicu treba svakako naći,pa ga bocnut 40.g nek priča sam sa sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije