Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresna ispovijest

Živim u strahu. Očuha koji me silovao pustili su iz pritvora...

očuh
03.03.2015.
u 08:41

Sve je počelo kada joj je bilo sedam. Zlostavljanje je opisala u dnevniku

Klečala je u spavaćoj sobi, nije ni sama znala zbog čega, tek se sjeća da joj je očuh tako naredio. Bilo joj je osam godina. Znala je, ako ga ne posluša, opet će je, po tko zna koji put, početi udarati. Ne sjeća se koliko je vremena provela klečeći na podu, možda nekoliko minuta, kada je u sobu ušao muškarac u ranim tridesetima, visok dva metra, težak 150 kilograma – bio je to njezin očuh. Zaključao je vrata i počeo se skidati, a kada je bio potpuno gol, naredio joj je da legne na krevet.

Baki ispričala detalje

– Ne želim – odgovorila mu je tihim glasom. Tada je poludio. Sitnu plavu djevojčicu koja je težila jedva dvadesetak kilograma jednom je rukom zgrabio za vrat i podigao u zrak.

– Prvo me udario o zid, a zatim bacio na krevet. Legao je na mene, nisam se mogla ni pomaknuti, a rukom mi je prekrio usta da ne mogu vikati. Plakala sam, ali nije mu to smetalo, navalio je na mene, sve skupa je potrajalo petnaestak minuta – ispričala nam njegova žrtva, danas 19-godišnja djevojka koju ćemo za potrebe ove priče zvati Lara. Bio je to prvi put da ju je silovao, nekoliko dana prije nego što je krenula u drugi razred osnovne škole. Međutim, sa seksualnim napastovanjem počeo je čak godinu dana prije. Dirao ju je dva do tri puta tjedno, a kasnije je to preraslo u silovanje. Lara se, kako kaže, svega sjeća jer je, čim je naučila pisati, počela voditi dnevnik. Stravične događaje svakodnevno je zapisivala.

– Bilo je to jedino što sam imala, nisam smjela reći nikome jer mi je prijetio da će ubiti i raskomadati mene, mamu i cijelu obitelj ako ikome išta zucnem, a dijelove naših tijela razbacati po cijeloj zemlji – objasnila je Lara razloge svoje šutnje.

– Sve nas je tukao i govorio da će, ako završi u zatvoru, na nas poslati brata i prijatelje. Radio je kao zaštitar u noćnom klubu, doma je držao pištolj, i poznavao je svakakve tipove, utjerao nam je strah u kosti i nisam mu imala razloga ne vjerovati – govori Larina majka. Dodaje kako je i više puta posumnjala da se nešto čudno događa između njega i kćeri, ali bi Lara, zbog straha, svaki put sve opovrgnula. Više puta napastovao je i dirao i njezinu četiri godine mlađu sestru, ali nju nikada nije silovao. Nakon 12 godina torture, u svibnju prošle godine, Lara se slomila i sve ispričala baki. Ubrzo je na vrata njihova doma pokucala policija i privela ga.

– Prvo sam sve opovrgavala, a onda sam se odlučila priznati, ali samo ako ponude zaštitu meni i mojoj obitelji – govori Lara.

Ukinut istražni zatvor

Na zagrebačkom Županijskom sudu je, nakon što je protiv njega podignuta optužnica, počelo i suđenje. Međutim, prošle srijede Vrhovni mu je sud nakon žalbe odvjetnice ukinuo mjeru istražnog zatvora.

– Sutkinja me nazvala i upozorila kako je on sada na slobodi. Znam da se jednom tjedno mora javljati u postaju i da ima zabranu prilaska i kontaktiranja sa mnom i sestrom. Međutim, mi nemamo nikakvu zaštitu, policija nam kaže da nazovemo 192 ako ga vidimo, ali što mi to znači, hodam gradom i u tramvaju se svaki put stresem kada netko stane pokraj mene. Mojoj majci je još gore, njoj nema ni zabranu prilaska. Odlučila sam istupiti javno jer mi je odvratno da sustav tako funkcionira, da nama nitko ne može pružiti zaštitu iako molimo za nju – rekla je Lara.

>> Godine liječenja pale su u vodu kad sam srela svog silovatelja

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije