Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj ubojstva

Ženu vukao prema plamtećoj sobi: 'Eto, ubila si mene i sina!'

Davor Strahinić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
13.03.2014.
u 14:16

Davor Strahinić (42) tereti se da je zapalio kuću u nakani da ubije suprugu Mirelu (38). Drama se odigravala lani u rujnu u Aljmašu kod Osijeka

Davor Strahinić (42) te je noći oko 4.20 sati, tereti se, zapalio vatru u spavaćoj sobi. Odšetao je do dnevnog boravka, u kojem je spavala supruga mu Mirela (38), uhvatio ju za leđa i bacio na pod. Zbunjena se žena prenula iz sna, nesvjesna što se događa. Instinktivno je krenula prema sobi njihova 11-godišnjeg sina. Muž ju je, piše u optužnici, dograbio i počeo vući prema plamtećoj sobi.

- Vidi što si napravila, ubila si mene i sina – vikao joj je izbezumljeni Davor dok ju je vukao kroz hodnik.

- Pusti me! - zapomagala je nesretna žena. Jeziva se drama odigravala lani u rujnu u Aljmašu kod Osijeka, a Strahiniću je danas počelo suđenje.

Gurnuo ju je, tereti se, u sobu u kojoj je buktala vatra. Mirela je uspjela nekako umaknuti na hodnik, a Davor je, čulo se u istrazi, mahnito hodao po kući gore-dolje. Pokušala je otvoriti prozor, no opet ju je srušio na pod. Dovukla se do vrata, no bila su zaključana. Nije to bio običaj i tada je shvatila – Davor je namjerno zapalio kuću.

Nije znala gdje joj je sin. Samo je u odjednom začula kako viče "Mama, tata, dođite!".

Vatra i dim širili su se kućom. Mirela je uzalud pokušavala pobjeći, a kako bi ju zaustavio, Davor ju je, stoji u optužnici, u jednom trenutku oborio na pod i legao na nju. Od smrti ju je spasio susjed.

Njihov je sin, naime, istrčao van i zapomagao.

- Dječak je sav u šoku trčao oko kuće od prozora do prozora i vikao "Spasite mi mamu i tatu! Unutra su". Razbili smo prozor, ali od dima nisam mogao ući kroz njega – ispričao je kasnije istražiteljima susjed Juraj Petrijevčanin (25). Mladić je ipak uspio uskočiti kroz drugi prozor. Mirelino je tijelo "beživotno ležalo na podu". Uzeo ju je za ruku, vukao po podu do prozora, podigao i predao susjedima pred kućom. Vratio se po Davora.

- On me pitao gdje je Mirela, odgovorio sam da je dobro. Vani je postao dosta agresivan, trzao se i bacao – posvjedočit će hrabri Juraj.

Vatra je zahvatila i četiri prozora na susjednoj kući. Davora se tereti za pokušaj teškog ubojstva i dovođenje u opasnost života i imovine.

Problemi među supružnicima Strahinić počeli su dvije godine ranije. Žena se žalila na njegove ispade ljubomore koji su postali sve jači otkako se 2009. zaposlila. Psihički ju je, rekla je u istrazi, zlostavljao, ali ju nije tukao. Zbog straha, svjedočila je danas tek kada su ga izveli iz sudnice.

Vještak psihijatar utvrdio je da Strahinić ima poremećaj ličnosti, no mogao je shvatiti što čini.

Komentara 1

VK
vk52
17:50 13.03.2014.

Vjestak treba sam psihijatrijsku pomoc, ako je covjek poremecen onda ne moze zdravo razmisljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije