Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada za medalje

Ženi koja se brinula o šampionkama Savez mora dati 37 tisuća kuna

06.05.2014., Split - Konferencija za medije sestara Lucije i Ane Zaninovic nakon povratka sa Europskog prvenstva u Azerbajdzanu gdje su osvojile dvije zlatne medalje.  Photo: Tino Juric/PIXSELL
Foto: Tino Juric/PIXSELL
09.10.2015.
u 12:00

Radila je s trofejnim tekvondašicama Anom i Lucijom Zaninović, no Savez Jeleni Gabelici nije želio isplatiti državnu nagradu

Fizioterapeutkinja Jelena Gabelica, koja se brinula o trofejnim sestrama Ani i Luciji Zaninović, tužila je Hrvatski taekwondo savez jer joj nije isplatio državnu novčanu nagradu od 37.200 kuna za osvojene medalje na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Bakuu. Gabelica je, naime, radila kao fizioterapeut u Te-kvon-do klubu Marijan, a sudjelovala je i na pripremama te-kvon-do reprezentacije, kao i na samom Europskom prvenstvu.

Kako je navela u svojoj tužbi podnesenoj Općinskom sudu u Novom Zagrebu, na tom je prvenstvu naša reprezentacija ostvarila odličan uspjeh, od čega su najznačajnije zlatne medalje naših najboljih tekvondašica sestara Zaninović. Unatoč tome što je kao članica stručnog stožera temeljem ostvarenih rezultata imala pravo na državnu nagradu, fizioterapeutkinji novac nije isplaćen. Savez je pokušao na sudu osporiti dugovanje navodeći, među ostalim, da Gabelica nije dokazala da je pružala svoje usluge na Europskom prvenstvu u Bakuu.

Međutim, sud je odlučio kako fizioterapeutkinja ima pravo na državnu nagradu i prema nepravomoćnoj presudi Savez Gabelici mora isplatiti 37.200 kuna i još 5400 kuna sudskih troškova. Iz obrazloženja presude vidljivo je kako je vodstvo Saveza, odgovarajući na Gabeličin zahtjev da joj se isplati nagrada, prvo pristao isplatiti novac, no kasnije su negirali da postoje potraživanja. Zbog podjele novčanih nagrada za osvojene medalje unutar Hrvatskog taekwondo saveza izbio je pravi skandal nakon što je otkriveno da su odgovorni u Savezu u zahtjevima za dodjelu nagrada naveli i imena osoba koje je nisu trebale dobiti, a riječ je o predsjedniku Franji Protu, glavnoj tajnici Mihaeli Štrok i članu Upravnog odbora saveza Petru Josipoviću, dok fizioterapeutkinja uopće nije bila navedena u spornom zahtjevu.

>> Tekvondo savez pod istragom: Pokušali izvući mirovine i za sedmero marginalnih!

Komentara 2

DU
Deleted user
11:26 11.10.2015.

Je su li u tom savezu ona dvojica lopina što su preprodali gradsko zemljište u Zagrebu?

FC
fajter.coric
12:29 11.10.2015.

Neka joj daju i DRŽAVNU MIROVINU ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije