Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene silovane u ratu

Žene silovane u ratu: Čekamo svoja prava već 20 godina!

Marija Slišković i Marijana
Marko Mrkonjić/Pixsell
05.03.2012.
u 14:30

– Dvadeset me godina stalno ispituju i još nitko nikada nije odgovarao za ono što mi je učinio – rekla je Marijana, medicinska sestra iz Slunja

Žene silovane u ratu nastavile su davati svoje iskaze u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Uz pet žrtava s područja Vukovara i okolice, o zločinima je progovorila i medicinska sestra Marijana iz Slunja.

– Dvadeset me godina stalno ispituju i još nitko nikada nije odgovarao za ono što mi je učinio. Ne očekujem više ništa od naših institucija. Ipak, pristala sam ponovno iskazivati, zbog sebe, ali i zbog žena koje su prošle još gore – kazala je Marijana.

Današnjim iskazima broj svjedočanstava koje su žrtve dale u Osijeku od kraja siječnja zaokružen je na 15.

– Prekidamo dok ne dobijemo reakciju države! Nama je bitno prići izradi statusa žrtava i pravima koja bi iz toga trebala proizaći. Ako se i krene u procese, oni su dugotrajni, žene čekaju svoja prava već 20 godina. Koliko već traju davanja iskaza i javni govor i poziv državnim institucijama, one su već morale odgovoriti i početi s radom na statusu – istaknula je Marija Slišković, autorica knjige "Sunčica" s iskazima silovanih žena.

Blog Sunčica o prešućenim silovanjima žena u Domovinskom ratu

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka

Komentara 71

Avatar Bekrija
Bekrija
14:57 05.03.2012.

Ajmo kukurikavci krenite od Stanimirovića pa na dalje ili će vam to bit kampanja za sljedeće izbore, hvataj bandu? Iako bi vi radije Hrvate bacali u tamnice jer nemate osjećaja pripadnosti ovm narodu, vaša narodnost je nestala s raspadom zločinačke Yuge. Zašto nitko od nevladinih udruga ne podrži ove žene, gdje su ženske organizacije, šta je to sve u službi kuku pa nitko prstom neće maknut već 20 godina ni HDZ ni ovi šarlatani.

LI
Livi
15:02 05.03.2012.

Predlazem svim zenama, a posebno zenama Iskoraka ili kako se sve ne zovu one grupe koje podupiru drugaciju seksualnu orijentaciju. Ako se vi pojavite na prosvjedu u \"paradi ponosa\" svi ce svjetski mediji reagirati. Dobit cete podrsku svih SDP-avaca i nevladinih udruga.

TO
Toni50
14:39 05.03.2012.

Ucijena države RH . Ili se pitmo tko je tu hebenija stranka ?\" Tko koga kako želi kazniti na primjer sa ; Prekidamo iskazivanje dok ne dobijemo reakciju ( ne erekciju ) države\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije