Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužena nećakinja

Željka Kerum kao direktorica oštetila državu za 17 milijuna kuna

Željko Kerum
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.01.2014.
u 14:12

Željka Kerum je od 30. 11. 2012. do 25. 4. 2013. kao direktorica trgovačkog društva Kerum, iako je znala da je račun tvrtke blokiran, pogodovala vjerovnicima i naložila plaćanje cesijama prema 25 tvrtki

Željka Kerum, nećakinja bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, optužena je zbog počinjenja kaznenog djela pogodovanja vjerovnicima.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu stavlja joj na teret da je od 30. studenog 2012. do 25. travnja 2013. kao direktorica trgovačkog društva Kerum, iako je bila svjesna neprekidne blokade žiro-računa i znajući da prioritet naplate imaju vjerovnici prema Očevidniku o redoslijedu plaćanja FINE, među kojima je Republika Hrvatska na drugom mjestu, naložila plaćanja cesijama vjerovnicima, kojih je bilo 25, odnosno trgovačkim društvima, a u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna te kompenzacijama dvojici vjerovnika, odnosno trgovačkih društava u ukupnom iznosu većem od 21 milijun kuna.

To je učinila u vrijeme kada je trgovačko društvo Kerum imalo nepodmirenih dospjelih dugovanja prema državi koja je imala prioritet naplate u odnosu na isplaćene vjerovnike u iznosu od oko 17 milijuna, za koji je iznos oštetila proračun Republike Hrvatske.

Željka Kerum na mjesto direktorice tvrtke Kerum došla je 2012. godine, kada je zamijenila svoju tetu Nevenku Bečić koja je tu dužnost godinama obnašala.

Komentara 6

DU
Deleted user
14:52 02.01.2014.

Nije ona kriva. Krivo je drustvo koje joj je to omogucilo.

IS
istri
14:33 02.01.2014.

van onih koji zive trudom i rdom ja se pitan dali ima postenih u hrvatskoj.

SK
sladja_kava
18:55 02.01.2014.

Željka Kerum, nećakinja bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, optužena je zbog počinjenja kaznenog djela pogodovanja vjerovnicima. ps:tko je sad tu zeljko a tko zeljka hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije