Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO MAMIĆ:

Plakao sam kao kišna godina kad sam izlazio iz zatvora, tu sam stekao prijatelje

Zdravko Mamić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/17
18.12.2015.
u 16:53

'O istrazi ne smijem ništa govoriti, takav je zakon. Naravno da bih inače pričao sve što znam i mislim, satima bih mogao pričati.'

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je njegova obrana dokazala da je položio jamčevinu ukupne vrijednosti od 14 milijuna kuna.

– Prije svega bih htio pozdraviti sve svoje cimere, oni su ti koji su mi učinili boravak mnogo lakšim. Neposredno prije izlaska plakao sam kao kišna godina. Stekao sam nove prijatelje. Zahvalio bih se osoblju, rade profesionalno i nisu mi ništa olakšali osim što su po propisima morali. Smještaj i hrana su iz 16. stoljeća i volio bih da država nešto učini po tom pitanju, da tim ljudima pomogne – rekao je Zdravko Mamić pa nastavio:

– O istrazi ne smijem ništa govoriti, takav je zakon. Naravno da bih inače pričao sve što znam i mislim, satima bih mogao pričati. Sad treba čekati da dođe optužnica i tad ću moći više pričati. Ne mogu ni o zabrani komunikacije sa svjedocima istrage razgovarati, to je dio istrage.

Izlazak je odlučio proslaviti u obližnjem kafiću uz tridesetak prijatelja koji su ga dočekali po izlasku, ali prvo su mu otpjevali "Za ona dobra stara vremena" Novih fosila.

– Proslavit ću ovo s najbližim suradnicima. To su ljudi koji mi mnogo znače i hvala im što su ovdje, to je dokaz da sam dobar šef – kazao je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Sve je počelo i službeno kad je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbu USKOK-a na jamčevinu Mamiću. Određeno mu je jamstvo od 14 milijuna kuna, a on ga je odlučio položiti u novcu i nekretnini. S nekretninom njegove prijateljice Alfonsine Vlahović, koja je jamčila za njega, bilo je sve uredu te se upisala sudska hipoteka na nju i Mamić je na račun suda položio gotovinski iznos, tako da je sve bilo spremno za njegov izlazak.

No sloboda će mu biti restriktivna jer neće smjeti komunicirati s određenim brojem svjedoka niti obnašati svoju funkciju u Dinamu.

Sud će danas odlučivati i o zahtjevu USKOK-a da se produlji istražni zatvor Igoru Kroti, s obzirom na to da on nije uspio skupiti jamstvo od dva milijuna kuna.

Iz Remetinca su, inače, jučer uz jamčevinu izašli Mario Mamić i Sandro Stipančić, a na slobodi uz jamstvo je otprije i Damir Vrbanović. Svi oni sumnjiče se za izvlačenje oko 70 milijuna kuna iz Dinama preko offshore tvrtki.

>> Lažni Dudu prisilio ga da položi pet milijuna kuna 

>> Zdravko Mamić: Nisam galamio, već sam Crniću šaptao uvrede

Komentara 175

NE
nemanatrag
13:27 18.12.2015.

Nek onda i vladu formira....ništa nije manji lopov od političara....

PE
petarrr
11:37 18.12.2015.

Bravo Tata!!

Avatar KizanRizan
KizanRizan
14:06 18.12.2015.

Pazi... Alfonsina! Kaj je to neka barunica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije