Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operativna akcija Iscjelitelj

Zbog uzgoja 11 stabiljiki konoplje uhćen Riječanin

droga
Foto: PU Primorsko-goranska
1/3
24.10.2014.
u 13:35

Policija sumnja da je pod krinkom bavljenja alternativnom medicinom 36 godišnji Huanito Luksetić od lipnja do uhićenja prije dva dana, u vrtu obiteljske kuće uzgajao indijsku konoplju...

U operativnoj akciji Iscjelitelj opatijska policija je nakon višemjesečnog istraživanja u kući u Matuljima, na predjelu Bregi, otkrila pravi pogon za preradu indijske konoplje.

Policija sumnja da je pod krinkom bavljenja alternativnom medicinom 36-godišnji Huanito Luksetić od lipnja do uhićenja prije dva dana, u vrtu obiteljske kuće uzgajao indijsku konoplju. U plasteniku  u vrtu policija je pronašla 11 stabljiki konoplje u rastu visine 150 do 180 centimetara,  a u podrumu pravu sušaru. Ondje je pronađeno i zaplijenjeno 22,3 kilograma  marihuane i oprema za destiliranje kako bi se proizvelo ulje kanabisa, ventilatori, električne grijalice, sjeckalice i druga oprema namijenjena uzgoju i proizvodnji droge. Policija Luksetića sumnjiči i da je indijsku konoplju prerađivao za daljnju prodaju, a terete ga i da je u svojoj kući drugim osobama davao na uživanje marihuanu.

- Zaplijenjena marihuana  bi na ilegalnom tržištu dosegla vrijednost od oko 200 tisuća kuna, a  deset mililitara kanabisova ulja na ilegalnom je tržištu vrijedno 300 do 350 eura. Inače, od kilograma marihuane može se proizvesti 50 do 60 mililitara ulja - rekao je jučer na izvanrednoj konferenciji za novinare  u PU primorsko - goranskoj načelnik policijske postaje Opatija Damir Brnas. Za ovu akciju, kao i "čišćenje" opatijskog područja od dilera,  opatijske je policajce posebno pohvalio Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Uhićeni Luksetić, koji je u petak priveden na prvo saslušanje u Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, dosad nije bio evidentiran zbog  kaznenih djela povezanih s drogom,  no poznat je kao vrlo aktivan član riječkog Društva oboljelih od multiple skleroze i sudionik brojnih predavanja i radionica o liječenju te bolesti. Poznato je i da neki oboljeli od te bolesti u liječenju koriste marihuanu i ulje kanabisa pa je vjerojatno da će Luksetić u svojoj obrani isticati da je njegov uzgoj bio u medicinske svrhe

>>Trogiranin zatečen na ulici s kilogramom i pol 'trave'

>>Stado ovaca popaslo kanabis vrijedan 4000 funti

Komentara 6

Avatar Plantago
Plantago
15:39 24.10.2014.

On će u zatvor, a oni koji su prasnuli bombu na Trgu će samo guliti krupire. Koja pravda?!

BA
bakulušić
16:10 24.10.2014.

Gdje su jezikoslovci? Na svaki moj komentar se zaskaču pa me zanima što misle o ovih "11 stabiljiki" i o onim "žandarmima".

KO
kojesta
09:26 25.10.2014.

e jadni hrvatski narode, dakle evo: kanabis iliti konoplja je jedna stara vrlo ljekovita biljka. njena zabrana u usa oko 1935 nastala je iz cisto kapitalistickog razloga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije