Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđeni u Brazilu

Zbog brutalnog ubojstva Hrvata i prijatelja dobili ukupno 254 godine

brazil
Foto: degepol
1/3
02.09.2015.
u 18:20

Presuda – Stanić i njegov prijatelj Faik Nekić nađeni su zavezanih ruku i nogu

Zbog ubojstva Ante Stanića (57), hrvatskog državljanina, i Faika Nekića (78), švedskog državljanina porijeklom iz BiH, koji su ubijeni lani u Brazilu, pet muškaraca i jedna žena osuđeni su ukupno na 254 godine i četiri mjeseca zatvora, objavljeno je na internetskim stranicama suda brazilske države Rio Grande del Norte.

Stanić, rodom iz Tomislavgrada (BiH), i Nekić (78) ubijeni su 8. ožujka 2014., a njihova tijela nađena su u kući na plaži Geinipabu blizu grada Natala. Njih su dvojica dva mjeseca ranije ušla u Brazil s turističkim vizama, a u trenutku kada su ubijeni živjeli su u kući na plaži. Pretpostavlja se da je ubojstvu prethodila zabava te da je netko od gostiju koje su Nekić i Stanić pozvali na zabavu u kuću pustio grupu ubojica.

Stanić i Nekić nađeni su vezanih ruku i nogu s najlonskim vrećicama na glavi te s plahtama omotanima oko vrata. Zbog njihova ubojstva Ariana Manda de Souza osuđena je na 47 godina zatvora, a identičnu kaznu dobio je Renato de Souza Celina.

Fernando Luiz do Nascimento osuđen je na 48 godina i četiri mjeseca zatvora, dok su Danilo Lima da Silva i Fabio Henrique da Silveira Mendona osuđeni na po 46 godina zatvora svaki. Aluizio Azevedo Silva osuđen je pak na 20 godina zatvora. Na izrečenu presudu šestorka ima pravo žalbe, no odluku o toj žalbi, neće čekati na slobodi već u pritvoru, odredio je sud.

>>Uhićena banda iz Brazila osumnjičena za ubojstvo Hrvata

>>Zašto su brutalno ubijena dvojica prijatelja?

Komentara 6

AN
anticenzura
18:29 02.09.2015.

Neka nam Brazilijanci posude svoje suce na par mjeseci da ocistimo zemlju od kriminala.

CI
cinbenik
18:41 02.09.2015.

Isto kao i kod nas,samo bez prve cifre,broja..........

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:21 03.09.2015.

Za ovakvo ubojstvo ovi bi dobili oko deset godina, sto bi znacilo manje od dvije godine po osobi. Za dobro ponasanje pusteni na slobodu poslije devet mjeseci. Viva il Croacia.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije