Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policajcu pet godina zatvora

Zbog svjedoka pustio bradu i obrijao kosu

skukan
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
02.10.2015.
u 11:54

Kockao je pa je trebao novac da vrati dugove. Zadnjih 16.000 kuna podmirio je njegov otac dok je Skukan bio u pritvoru

 – Počeo sam kockati davno prije no što sam postao policajac. Upao sam u dugove, u tu sam se situaciju doveo sam i radio sam stvari koje su "izvan svake pameti". Žao mi je i iskreno se kajem zbog dodatne boli koju sam uzrokovao onima koje se okrao. Iskreno mi je žao i zbog boli i sramote koju sam nanio svojoj obitelji - izrekao je Tomislav Skukan, karlovački policajac u završnoj riječi, pognute glave, tihim glasom, ali hladnog i smirenog pogleda kojim je pratio i izjave svjedoka u suđenju u kojem mu se sudilo za devet krađa ove i lanjske godine, u kućama čije su obitelji bile na sprovodima. Kazao je kako je neke dugove podmirivao sam jer je novca imao, a i roditelji su mu davali novac. Dodao je i da je njegov preostali kockarski dug od 16.000 kuna, dok je bio u pritvoru, njegov otac podmirio.

Smireno, bez vidljivih emocija, saslušao je i suca Leona Kovačića koji ga je nepravomoćno jučer na Općinskom sudu u Karlovcu osudio na ukupno pet godina zatvora za osam kaznenih djela krađa; za pet teških krađa dobio je po deset mjeseci zatvora, a za svaku od tri krađe u pokušaju po osam mjeseci. Skukan je na početku suđenja priznao tri krađe, no zadnjeg je dana suđenja priznao i četvrtu u kojoj je pokušao okrasti kuću bakina susjeda u Belajskim Poljicama i gdje ga je svjedok, koji je čuvao kuću, vidio kroz prozor i prepoznao na policijskom prepoznavanju.

– Skukan je krađe izveo na prilično držak način. Koristio je činjenicu što su mu kao policajcu bili dostupni resursi kojima je mogao saznati adrese, vlasnike i brojeve telefona kuća koje je poslije pljačkao. Izlisti poziva dokazuju da je zvao fiksne telefone neposredno prije sprovoda kako bi se uvjerio da su kuće prazne. Nosio je i policijsku značku u pljačke kako bi se osigurao u slučaju da ga zateknu ukućani. Svjestan svojih djela, a kako bi se zaštitio od svjedoka, dok je boravio u zatvoru, promijenio je svoj izgled, obrijao glavu, pustio bradu, no svjedok ga je ipak prepoznao. Osim toga, priznao je zapravo samo jedno djelo, ono gdje je obitelj oštetio za 7.700 kuna, u dva slučaja su ga zatekli svjedoci, a u zadnjem pokušaju krađe ga je uhitila policija – pojasnila je Zagorka Kosanović, zamjenica Općinskog državnog odvjetnika.

Iako je obrana tvrdila da mu se ostale krađe "pakiraju" bez dokaza, sud ga je oslobodio samo u slučaju lanjske krađe u Mekušju kada je iz kuće obitelji Vidnjević ukradeno 95.000 kuna, zbog nedostataka dokaza.

Tridesetogodišnji karlovački policajac u pritvoru, gdje je od početka lipnja, čekat će izvršenje kazne zatvorom, a na odluku se može žaliti u sljedećih 15 dana, što je odvjetnica policajca i najavila. No, kada mu presuda postane pravomoćna, morat će podmiriti i nemale troškove, što oštećenicima, što sudu.

Na račune četiriju obitelji mora vratiti ukraden novac, ukupno 33.400 kuna, u državni proračun mora uplatiti 10.270 kuna, koliko je sud procijenio da je njegova zarada iz dviju krađa, a mora platiti i troškove suđenja u ukupnom iznosu od 2.450 kuna. Ako ne podmiri sve troškove, prijeti mu ovrha.

>> Svjedokova nepokretna majka vidjela provalnika u kući

Komentara 3

LO
loza
12:40 02.10.2015.

priznao krađu 30 milijuna kuna, guli krumpire ovaj 5 godina dobio? wtf? pijana ubije majku troje djecu i pobjegne sa mjesta nesreče, dobi uvijetno? zato anglosasko pravo rules, svatko tko bi ukrao manje od 30 miljuna kuna imao bi se se pravo pozvati na gulenje krumpira. svatko tko bi pijan nekog ubio imao bi se pravo pozvati na uvijetnu..

ST
Stillill
16:11 02.10.2015.

Tako je Loza. Mozda je ovaj dobio 5 jer je hladan primio presudu a COBANKO se rasplako ko kakva pizd@,sto i je na kraju krajeva... El cujes cobi crijeva ti ispala

GM
gmarjan5
20:54 03.10.2015.

On je za Sanedera 000000000000 nula i dobio toliko godina. A onaj perevarant toliko pokrao i na kraju nikome ništa. Sramota za naše sudstvo. Hrvatska nam je u totalnom raspadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije