Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovljeno suđenje

Zbog posla se vratila na mjesto zločina

Presuda Sladjani Novoselnik  i njezinu necaku za ubojstvo Sladjaninog supruga Domagoja Novoselnika na Zupanijskom sudu.
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
01.07.2016.
u 17:12

Nakon što joj je u siječnju 2015. ukinut istražni zatvor, Slađana Novoslenik se svaka dva tjedna morala javljati policijskoj postaji u Virovitici

Slađani Novoselnik, ženi optuženoj da je zajedno s tada 17-godišnjim nećakom, koji joj je navodno bio ljubavnik, u lipnju 2011. u njihovoj obiteljskoj kući u Vrsniku na Hvaru, ubila svog supruga Domagoja Novoselnika, Županijski sud u Splitu prije neki dan ukinuo je mjeru opreza.

Obrana sa slobode

Naime, Slađani Novoselnik, koju su mediji prozvali “fatalnom ujnom”, ponovno se sudi, nakon što je prvu osuđujuću presudu ukinuo Vrhovni sud, a u tom novom postupku ona se od siječnja 2015. brani sa slobode. No ta sloboda joj je bila uvjetovana mjerom opreza, pa se od puštanja na slobodu, svaka dva tjedna, morala javljati u policijsku postaju u Virovitici, u kojoj je živjela. Ta je mjera sada ukinuta, jer se Slađana Novoselnik zbog posla iz Virovitice u travnju preselila u Hvar na Hvaru te je sudu dostavila potvrdu o promjeni boravišta.

Drugim riječima, na neki se način vratila na mjesto zločina, a obrazlažući zašto joj je mjera opreza ukinuta, Županijski sud u Splitu je, osim činjenice, da je promijenila boravište, naveo je i da joj je mjera na snazi već više od godinu dana. Naveli su da se sve to vrijeme Slađana Novoselnik uredno odazivala na sve pozive suda, zbog čega smatraju da više nema potrebe za mjerom opreza. Kako nezadovoljna strana, a to je tužiteljstvo, na odluku suda ima pravo žalbe, ne treba sumnjati da će to pravo i iskoristiti. O eventualnoj žalbi će odlučivati Vrhovni sud.

Na prvom suđenju Slađana Novoselnik bila je osuđena na 22 godine zatvora, a njezin tada maloljetni nećak na 10 godina zatvora, no nepravomoćnu presudu je ukinuo Vrhovni sud smatrajući da nije dovoljno dobro dokazano da je Slađana Novoselnik uistinu nagovorila nećaka da joj ubije supruga. Ponovljeno suđenje počelo je u rujnu lani, a nećak Slađane Novoselnik na njega je dolazio sa slobode jer mu je istekao maksimalni pritvor. Zbog isteka maksimalnog pritvora i ona je koji mjesec kasnije puštena na slobodu uz mjere opreza.

Nijekali krivnju

Oboje su na početku suđenja zanijekali krivnju, za razliku od prvog suđenja, na kojem je nećak prvo priznao krivnju, a zatim je za sve pokušao okriviti ujnu. Ubojstvo Domagoja Novoselnika u lipnju 2011. imalo je velik medijski odjek, pogotovo nakon što se otkrilo da bi motiv ubojstva mogao biti navodni ljubavni odnos ujne i nećaka.

Njihova veza navodno je trajala više godina, a prema optužnici, Slađana Novoselnik je nagovorila nećaka da ubije njezina supruga. Domagoj Novoselnik ubijen je nožem, koji mu je zabijen u prsa, a nakon što je ubojstvo prijavljeno, optuženici su to pokušali prikriti tvrdeći da je riječ o samoubojstvu. No tragovi nađeni na mjestu zločina nisu potvrđivali njihovu priču, pa su uskoro oboje uhićeni te na koncu i optuženi zbog ubojstva.

Ključne riječi

Komentara 9

OK
oktavijan1968
18:15 01.07.2016.

Pa kakva je ovo drzava, umjesto da budu osudeni na dozivotnu robiju oni se brane sa slobode.Hrvati stvarno nisu sposobni imati drzavu.FUJ !!!!

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
20:47 02.07.2016.

Slađana Novoslenik je lijepa, spretna i sretna prava hrvatica a strastvena avantura sa 17-godišnjim nećakom i iznenadna smrt muža su posljedica domoljubna balkanske naravi, spremnosti za dom i saznanja da je svoja na svome u svojoj strasti i požudi.

JU
juma
20:38 02.07.2016.

Oboje već dugo uživaju na slobodi, a žrtva trune u grobu. I onda netko kaže kako se zločin ne isplati. Možda i ne, ali ta pravila ne vrijede za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije