Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davali zajmove

Zbog lihvarskih ugovora uhićeni istarski kamatari

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.02.2014.
u 19:10

Obojica su osumnjičena za iznude

Dvojicu Istrana, 33-godišnjaka iz Pule i 34-godišnjaka s područja Svetvinčenta, kojima su protekle četiri godine kamatarenje i iznude bili glavni posao i izvor zarade, policija je spremila iza brave.

Osumnjičeni su zbog lihvarskih ugovora i iznuda, a u jednom slučaju, zasad otkrivenom, Puljanin se sumnjiči i za protupravnu naplatu. Puljanin je od 2009. do 2013, godine većem broju osoba s područja Rovinja i okolice davao zajmove s visokim kamatama, na čemu je zaradio nekoliko stotina tisuća kuna.

No, i kad bi vratili višestruko veće iznose od posuđenih bivše dužnike nije ostavljao na miru, na razne ih je načine "pritiskao" tražeći da nastave s plaćanjem, a žrtve su mu, u strahu, predavale novac i šutjele. Na dodatnom kamatarenju tako je zaradio još nekoliko stotina tisuća kuna, a s muškarcem koji mu nije bio vratio sav novac navodno se i fizički obračunao uzevši mu pritom nekoliko stotina kuna koje je imao kod sebe.

Njegov godinu dana stariji kompanjon iz Svetvinčenta  bio je zadužen za zastrašivanje dužnika koji su već bili vratili posuđeni novac, u paru su dolazili k njima i iznuđivali ih. Obojica su u utorak navečer privedeni pritvorskom nadzorniku. Policija sumnja da žrtava ovoga dvojca ima još i poziva sve oštećene da im se jave.

>> Prijetili mu smrću: Zbog duga od 9.000 eura im prodao stan

Komentara 2

MA
marlboro69
18:30 19.02.2014.

Nekada je bolje 5 godina rešetaka nego da te netko yeb. ostatak života i pravi slona od tebe!

DH
dalibor.hren
22:47 19.02.2014.

Kad ćete pohapsit bankare koji su nas prevarili sa švicarcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije