Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iživljavale se

Zbog dečka tukle vršnjakinju sve dok nije izgubila svijest

Obrtnička škola,nasilje
Foto: Vedran Balen
1/2
18.10.2014.
u 16:30

Tri djevojke danima su najavljivale svoj pohod. Žrtvi su čak prijetile preko društvenih mreža. Jedna je djevojka držala žrtvu, a dvije su je tukle šakama i nogama. Ostavile su je da bez svijesti leži na cesti

Rijetko viđen primjer okrutnog međuvršnjačkog nasilja šokirao je ovih dana Slavonski Brod. U izgredu koji se u utorak dogodio u dvorištu brodske Obrtničke škole tri su šesnaestogodišnje učenice pretukle svoju vršnjakinju, koja je od zadobivenih udaraca izgubila svijest. Nesretna je djevojka ostala ležati na pločniku, s kojeg su je pokupili djelatnici Hitne pomoći, a očevid je na licu mjesta obavila policija.

Nisu ih mogli razdvojiti

Do sukoba je došlo zbog dečka. Neki od učenika s kojima smo razgovarali kažu kako se tučnjava mogla očekivati jer su je nasilnice danima najavljivale, a nesretnoj su djevojci prijetile i putem društvenih mreža. Ipak, svi su ostali šokirani brutalnošću nasilnica.

– Jedna je učenica držala djevojku za kosu, a ostale dvije su je pljuskale i tukle šakama i nogama. Nakon jednog udarca zateturala je i u padu udarila glavom o kontejner te ostala ležati – govorili su neki od tridesetak učenika koji su promatrali obračun. Neki od njih su navodno pokušali razdvojiti sukobljene djevojke, ali nisu uspjeli, a sve je, doznajemo, snimljeno i mobitelom. Ozlijeđena djevojka je u stanju šoka prevezena u slavonskobrodsku Opću bolnicu i nakon obrade otpuštena na kućnu njegu. Ozljede, nasreću, nisu bile opasne za život.

S događajem su odmah upoznate sve nadležne institucije i ustanove, ali su o tome danima šutjele pod krinkom zaštite identiteta maloljetnih osoba.

– Čuo sam za događaj i mogu reći da sam zgrožen kućnim i svekolikim odgojem onih koji su to učinili. Naravno da ćemo poduzeti odgovarajuće mjere i sankcionirati odgovorne. Ne mogu vam konkretnije odgovoriti što će sada uslijediti, ali sve je navedeno u pravilniku – rekao je ravnatelj škole Josip Miklaušić.

U brodskom Centru za socijalnu skrb kazali su kako su upoznati sa slučajem. Dežurna socijalna radnica bila je prisutna na ispitivanju svjedokinja i djevojaka koje su sudjelovale u sukobu u policijskoj postaji. Ravnateljica Centra Slavica Nikšić kazala je kako je zgrožena hladnokrvnošću djevojaka koje su tukle svoju vršnjakinju te pritom potencirala odgovornost roditelja, šire društvene zajednice, pa i škole u svemu tome.

Policija potvrdila obračun

– Ovo je još jedan dokaz da se treba više raditi na prevenciji maloljetničkog nasilja. Mjere koje ćemo poduzeti nakon razgovora s roditeljima su u rasponu od opomene i upozorenja roditeljima preko nadzora u obitelji do oduzimanja prava roditelja da živi s djetetom – kazala je Nikšić.

U policiji su samo kratko potvrdili kako su dobili prijavu te da su se neka djeca doista potukla ispred jedne škole, dok iz bolnice još uvijek nema informacija o kakvoj je vrsti ozljeda riječ.

>>Učeničko nasilje: 'Sedmašu' u tučnjavi slomili prst!

>>Ravnatelj: Nije bilo silovanja, ali učenik se osjeća nelagodno

Komentara 46

Avatar slaven0
slaven0
17:26 18.10.2014.

previse pametovanja oko jednostavnih stvari. Ja da sam napravio ovako nesto u srednjoj nebi smio ni doci doma. Treba izbaciti iz skole i poslati u popravni dom, a roditeljima oduzeti ostalu djecu jer su nesposobni za odgoj iste...

Avatar abakus
abakus
17:08 18.10.2014.

Nije toliko strašno što su ove tri pretukle djeveojku, jer nasilnika se uvijek nađe i one će (nadam se) za ovo što su učinile biti kažnjene. Ono što JEST strašno je podatak da je još 30 učenika stajalo uokolo i gledalo i da nitko nije ništa poduzeo da djevojku zaštiti. Nego su još čak i neki snimali mobitelima, valjda da bi mogli to staviti na facebook i naslađivati se snimkom premlaćivanja i svojom ulogom "heroja" koji su to uspjeli snimiti. Što reći na to? Ne može se sve njih izbaciti iz škole, a da su zaslužili - jesu, ali se nadam da će svi makar dobiti ukor pred isključenje i da će biti organizirani roditeljski sastanci na kojima će tim stručnjaka i najbliže policijske uprave izribati roditelje zbog ovakvog ponašanja njihova podmlatka.

TS
tomislav.strahonj1
16:51 18.10.2014.

Za ovo je kriva i najodgovornija djecija pravobraniteljica, ona je tvrdila da su djeca nasilnici i sami žrtve. Koga? Svojih roditelja, profesora, ravnatelja... sada su svi krivi samo ne te djevojke, ne one si žrtve, čega? Odgoja u kojem roditelj ne smije djete krivo pogledati, a kamo li kazniti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije