Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ SOLIDUM

Zbog bolesti Željka Žužića odgođeno optužno vijeće

Željko Žužić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
10.03.2016.
u 13:38

Tereti ga se za niz financijskih malverzacija počinjenih između 2007. i 2010. te neplaćanje 47,6 milijuna kuna poreza

Zbog bolesti Željka Žužića na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je optužno vijeće na kojem se trebalo raspravljati o pravomoćnosti optužnice u slučaju Solidum koju je protiv njega podiglo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo. 

Tereti ga se za niz financijskih malverzacija počinjenih između 2007. i 2010. te neplaćanje 47,6 milijuna kuna poreza. Osim toga tereti ga se i da je nezakonit način stekao nekretnine vrijedne 437 milijuna kuna. Žužić je obrani pred istražiteljima priznao krivnju, priznao je i da državi duguje porez, no kazao je da se ne može očitovati o visini duga. Neslužbeno se doznaje da će se Žužić najvjerojatnije nagoditi s tužiteljstvom. 

Osim ove optužnice, optužen je i u slučaju Marine Lovrić Merzel, bivše SDP-ove županice. U tom se postupku tereti da joj je dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka pobijedila na natječaju kojim se nudilo 50 posto udjela u Cestama Sisak. Žužić je i u tom slučaju priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora uz rok kušnje od pet godina. Žužić i USKOK s prijedlogom te nagodbe su u prosincu 2105. došli na optužno vijeće, no Ivan Turudić, predsjednik optužnog vijeća, nagodbu je odbio. Smatrao je da nagodba nije pravedna, odnosno da se njome šalje pogrešna poruka. Drugim riječima, sudac Turudić je smatrao da je predložena kazna preniska u odnosu na inkriminaciju. Žužićeva obrana je nakon toga zatražila Turudićevo izuzeće, a o tom zahtjevu još uvijek nije odlučeno i spis se trenutačno nalazi na Vrhovnom sudu.

>> Žužić izgubio spor s RH i ostao bez nekretnine

>> Stao na kraj 'trgovanju o kazni' bez ograničenja

Komentara 5

SO
Soljženicin
14:04 10.03.2016.

želim mu brz i efikasan oporavak u ustanovi otvorenog ili zatvorenog tipa

IB
ivan.biljan68
17:18 10.03.2016.

Ovakve"nagodbe"sa sudom ili USKOK-om,šalju krive poruke svim ostalim građanima,i to potiče druge,da se i oni upuštaju u takvo--što.Treba ga osuditi,bez pardona na bezuvjetni zatvor.

SU
SUBARU
09:35 11.03.2016.

Kak se ovi kriminalci domoljubi brzo razbole,nemreš vjerovat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije