Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na Sveticama

Zatvor za smrt oca i sina: 'Sve bih dao, pa i svoj život, da se ovo nije dogodilo'

Loborec
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
30.06.2016.
u 22:45

Vozač Igor Loborec na ponovljenom suđenju opet je osuđen na četiri godine zatvora jer je prebrzo vozio u trenutku teške nesreće

Zbog izazivanja teške prometne nesreće, u kojoj su u prosincu 2012. na zagrebačkim Sveticama poginuli Darijo Puljić (36) i njegov osmogodišnji sin Patrik, vozač Igor Loborec (29) na zagrebačkom je Općinskom kaznenom sudu u ponovljenom suđenju nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Nesreća se dogodila kada je Stjepan Brdarić, vozeći kamion Ulicom Svetice u smjeru sjevera, počeo skretati ulijevo a da nije prethodno propustio vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku naišao je Loborec, vozeći Toyotu brzinom od oko 80 kilometara na sat, te naglo skrenuo udesno pokušavajući izbjeći nalet na kamion.

Zbog velike brzine izgubio je nadzor nad automobilom, prešao na nogostup te udario u oca i sina Puljića koji su se kretali prema dječakovoj školi. Postupak se prvotno vodio i protiv vozača kamiona Brdarića, no on je u međuvremenu preminuo pa je postupak nastavljen samo u odnosu na Loborca.

Teretilo ga se da je nesreću skrivio zbog prebrze vožnje, a on se pravdao kako je vozio dozvoljenom brzinom te da je papučicu gasa jače stisnuo neposredno prije nesreće, i to kako bi izbjegao nalet na kamion. Iste se obrane držao i na ponovljenom suđenju.

– Ne smatram se krivim za samu nesreću, no posljedice ću nositi do kraja života. Sve bih dao, pa i svoj život, da se ovo nije dogodilo – rekao je u sudnici Loborec ne skrivajući suze. Sve je rasprave od samog početka pratila majka malenog Patrika i supruga Darija Puljića. – Zadovoljna sam osuđujućom presudom, ali ona mi nije toliko bitna jer mi to ne stvara satisfakciju – komentirala je nakon izricanja presude.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:57 01.07.2016.

Molim info koliko je osuđen horvatinčić za ubojstvo dvoje ljudi? Koliko je osuđen suvlasnik propalog one to playa koji je pijan, prošavši kroz crveno I uz to prebrzom vožnjom ubio mladog čovjeka na motoru? Koliku I kakvu je smiješnu kaznu je odslužio čačić za ubojstvo dvoje ljudi? Hodao je okolo naokolo I povremeno se javljao u zatvor. Nisu svi jednaki pred zakonom.

DE
dedač
07:53 01.07.2016.

Bolje bi mu bilo da se zabio u kamion.

PE
perinjo
00:20 01.07.2016.

U biti kriv je vozac kamiona...ovaj decko samo nije imao srece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije