Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna cesta

Stravična nesreća u Krilu Jesenice: Zašto se 60-godišnjak izravno zabio u bus?

29.08.2016., Krilo Jesenice - U sudaru gradskog autobusa i osobnog automobila Peugeot poginule su tri osobe, a sestero osoba je ozlijedjeno. Promet je potpuno obustavljen, a policijski ocevid je u tijeku. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
30.08.2016.
u 22:50

Policija istražuje uzroke nesreće u kojoj je poginuo bračni par iz Njemačke te 60-godišnjak iz Baške vode koji je vozio Peugeot

Uzrok stravične prometne nesreće u kojoj su poginuli bračni par iz Njemačke i 60-godišnjak iz Baške Vode, koja se u ponedjeljak oko 16 sati dogodila u Krilu Jesenice, još nije poznat.

Do tragedije je došlo kada je Peugeot 3008 zagrebačkih registarskih oznaka, u kojemu su bili sve troje poginulih, silovito udario u gradski autobus Prometa na liniji Omiš – Split.

Ozlijeđen je, srećom lakše, vozač i i četvero putnika iz autobusa te vozač Opel Astre koja je u trenutku sudara bila iza Peugeota i za dlaku izbjegla nesreću, pričaju očevici.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koje je obavilo očevid izvijestilo je kako je, prema utvrđenim tragovima na mjestu prometne nesreće, vozač osobnog automobila vozeći se iz smjera Splita prema Omišu prešao preko središnje pune kolničke crte i prednjim dijelom auta udario u prednji lijevi dio autobusa, koji se kretao iz smjera Omiša.

Nakon udara, osobno se vozilo uz ostavljanje tragova na kolniku rotiralo i okrenulo u smjeru Splita zaustavljajući se na južnom kolničkom traku.

Zamjenica općinske državne odvjetnice naložila je vještačenje uzroka i mehanizma nastanka prometne nesreće kao i obdukciju vozača osobnog vozila marke Peugeot te su naložene i druge potrebne mjere i radnje radi utvrđenja uzroka prometne nesreće.

Riječ je o najtežoj prometnoj nesreći na splitskom području ove godine zbog koje je magistrala bila zatvorena od 16 do 22 sata. Inače na toj cesti između Omiša i Splita česte su nesreće, upozoravali su na to i mještani i ljudi iz struke. Dnevno ljeti tom cestom prometuje 50.000 vozila. Zbog toga se na ulazu u Split i Omiš stalno stvaraju kilometarske kolone. 

>> Preminula i treća osoba od posljedica sudara kod Omiša, šestero ozlijeđenih

Komentara 12

DU
Deleted user
23:29 30.08.2016.

Koje pitanje? Zašto se zabio u bus? Sigurno nije namjerno. Uzroka su samo dva. Ili je vozaču pozlilo, ili trenutak totalne nepažnje, kakvu nažalost srećemo svakodnevno na cestama. Evo, neki dan se čovjek ispred mene, u kombiju, zaletio u 7 automobila koji su čekali na semaforu. Uzrok? "Samo sam pogledao na sekundu na mobitel" je bio odgovor vozača... Eto...

VI
Vito
07:04 31.08.2016.

Stravična nesreća u Krilu Jesenice: Zašto se 60-godišnjak izravno zabio u bus? ________________________ Možda da skrene pozornost na sigurnost prometa tog dijela Jadranske magistrale??????? ________________________ Ili mu je bilo dosadno pa je htio nešto promijeniti???? _______________ Možda je bio ljubomoran na vozača autobusa, jer je on samo vozač osobnog vozila??? _______________ Možda su ga patuljci nagovorili???? __________________ Možda je to utjecaj mjesečevih mijena??? ____________ Ili je utjecaj sunčevih pjega???? _______________ Mogu tako nabrajati pitanja istim načinom cijeli dan.

VI
Vito
07:11 31.08.2016.

inter 31.08.2016 u 02:36h - Sve mi se čini da je vozać auta vozio prebrzo i još je sjeko zavoj. _________________ Ajde vi nama objasnite kako se "sječe" desni zavoj i završi na lijevoj strani??? ________________ Bilo bi nam jasnoo da je autobus "sjekao" zavoj, ali sve slike pokazuju da je autobus na nodostupu lijeve strane prometnice. ___________________ Istina, ne vidi se postoji li iza autobusa ulaz u dvorište ili neka ulica pa vozač autobusa nije dao prednost vozaču osobnog vozila kod skretanja ulijevo, što bi prema vašem poznavanju prometa bilo logično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije