Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija PU karlovačke

Zaplijenili veću količinu droge na festivalu Momento Demento

droga
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
27.08.2015.
u 22:45

Osim akcije na festivalu na kojem je bilo oko šest tisuća posjetitelja, dvije preostale zaplijene dogodile su se u Karlovc

Delatnici Odjela kriminaliteta droga PU karlovačke, ovog su mjeseca imali tri velike akcije zaplijene droge, a najveća je svakako zaplijena tijekom trajanja festivala psihodelične glazbe Momento Demento u Primišlju kod Slunja koji je trajao od 19. do 24. kolovoza.

- Za tu smo se akciju počeli pripremati već u svibnju kada smo održali sastanke s organizatorima i zaštitarima koji su znali kako se ponašati u situacijama da zateknu nekoga u konzumiranju ili prodaji droga. Imali smo odličnu suradnju i svi su dogovori ispoštivani. Na festivalu nije bilo  narušavanja javnog reda i mira, nitko nije ozlijeđen, nestao ili preminuo kao lani. No, droge je bilo i zatekli smo 23 osobe u prekršaju odnosno kaznenom djelo, od čega su njih 20 bili stranci. Podnijete su tri kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv tri hrvatska državljana podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporaba droga, a stranim su državljanima koji su zatečeni u posjedu droge izdani prekršajni nalozi i naplaćeno je 54.933 kuna kazni - kazao je Vlatko Cegur, načelnik Odjela kriminaliteta droga.

Pa, iako je policija već na nekim prilaznim punktovima mjestu održavanja festivala zaustavljala goste i kontrolirala dovoz droge, a i mnogi su posjetitelji festivala bili svjesni prisutnosti policije, jedan im je diler olakšao posao . Unatoč svemu, raširio je šator i gotovo na štandu je prodavao drogu, pa se stvorio i red pred 'trgovinom'

Kod njega, ali i kod drugih, zaplijenjeno je niz raznih droga i to 99,5 grama MDMA, 117,5 grama hašiša, 42 grama amfetamina, 678 komada ecstasya, 27 grama ketamina, 161 komad LSD-a, 25 grama marihuane, 21 gram gljive, a oduzeto je i 2570 eura, 4350 kuna i 40 funti.

Osim akcije na festivalu na kojem je bilo oko šest tisuća posjetitelja, dvije preostale zaplijene dogodile su se u Karlovcu

Kod Slovenca (54), kojeg su htjeli zaustaviti kod Draganića, ali im je u svom automobilu bježao sve do Karlovca gdje je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste na polje i lakše se ozlijedio, policija je pronašla više od kilograma kokaina, sedam tisuća kuna i 100 švicarskih franaka.

- Na tržištu je droga vrijedna pola milijuna kuna, no obično kokain miješaju s još nekim supstancama kako bi dobili na težini, zaplijenjena droga na tržištu može doseći vrijednost i do milijun kuna - pojasnio je Cegur. Slovenac je ostao u istražnom zatvoru.

Policija je prije prije dva dana i u dvorištu 66-godišnjaka iz Sjeničaka pronašla manji nasad indijske konoplje zbog čega je dobio kaznenu prijavu za proizvodnju droge. 

>> Velika zapljena droge na području Klanjca i Marije Gorice

Komentara 7

NE
nenasjedajte
00:00 28.08.2015.

prezentacija gudre za maloprodaju je ne vrhunskom nivou... tu bi im malo kroz prste trebali progledat ak nista drugo.. dala si ekipa truda...

NE
nenasjedajte
00:02 28.08.2015.

ali žbun na stolu je vrhunac....

SU
SUBARU
12:23 28.08.2015.

To bu Garavi podjelio svojim polupismenim biračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije