Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački carinici

Zaplijenili 312 litara alkoholnog pića i 124,5 kila rezanog duhana

šverc,alkohol,duhan
Foto: Carina.hr
1/3
01.08.2014.
u 11:53

Jedan prekršitelj prevozio je 40 plastičnih kanistara, a drugi držao duhan bez nadzornih markica

Čak 312 litara alkoholnog pića zaplijenili su u srijedu carinici u Zagrebu i to nakon što su uhvatili prekršitelja koji je bez dozvole u automobilu prevozio 40 plastičnih kanistara u kojima se nalazilo po 7,8 litara pića.

Zbog toga što nije imao nadzorne markice Ministarstva financija prekršitelj koji je imao namjeru prodati svih 312 litara pića morat će platiti 15.000 kuna kazne te Zahtjev za naplatu trošarine koji u njegovu slučaju iznosi malo više od 6000 kuna.

Istog dana zagrebački carinici su sa psom za detekciju duhana temeljem Naloga Prekršajnog suda pretražili kuću, garažu i kamp prikolicu u Radoboju kraj Krapine gdje su pronašli 124,5 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica.

Vlasniku je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna te Zahtjev za naplatu trošarine u visini od gotovo 65.000 kuna.

>>Dubrovačka policija zaplijenila 10 kilograma heroina

Komentara 3

MI
micika59
10:40 02.08.2014.

Bandić bi rekel "nebum se mešal" u ovu "strašnu" vjest jer neznam pojedinosti ali znam pouzdano da u carini dans radi 50% ljudi koji nemaju pojima za što dibaju plaču,nemaju pojima što rade i nemaju pojima koja su njihove radnene obaveze osim da dolaze na radno mijesto i da surfaju na novim kompjutorima i uče "ajkros" od četvrtog mjeseca i jedan drugome šalju poruke za razibrigu znaći da ih je barem 40% previše jer su zaštićeni "ko lički medvjedi" U carinarnicama i ispostavama uzeli oni godišnji tri i više tjedni njih barem 30_40% a sav posao carine se svodi na represiju i naplatu kazni

MI
micika59
11:00 02.08.2014.

Evo jednog primjera unio hrvatski državljanin svoj osobni automil obavio pregled i javio se da plati trošarinu.ISPRAVNO popunio obrazac predao dokumente . Carinici mu izdali riješenje on platio trošarinu i gle čuda na riješenju KRIVI OIB,čovjek ne nože registrirati vozilovozilo ,ne može dobiti ispravak jer je osoba koja je to radila do 25.8 na GO ali i njegov šef čovjek odlazi 100 kilometara god gospode četri puta ,gubi četri dana i ne može riješiti anažalost za "brižnog carinika " nema sankcija ,a čovjeku se gomilaju troškovi i gubi vrijeme,,,, ali zato pekar ako ga uvate plati kaznu jer mi je prodao kruh na mom dvorištu

AG
againstmachine
09:55 14.08.2014.

Podsjetimo se nekih najvećih akcija mobilnih carinika: uhvatili dvije babe sa 3 kile šparoga u cekerima, jedna je pobjegla u šumu i još je u bijegu...: zaplijenili dedi od 70 godina 25 litara rakije i zapečatili mu kotel za rakijuu te mu oduzeli pletenku također... smijurija, a u neka dobra stara vremena im pred nosom kroz carinu prođe konvoj šlepera dok oni broje zvijezde na nebu. Moram priznati da im se jako izoštrio vid otkad su mobilni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije