Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u Domu za odgoj

Zapaljen madrac, dvoje djece i dvoje zaposlenika u bolnici zbog udisanja dima

Požar
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
29.03.2017.
u 12:29

Vatra je buknula na madracu oko 9.15 sati u sobi koja služi za prihvat djece migranata te "domaće" djece zatečene u skitnji. Migranti tada nisu bili u prostoriji, samo dvojica domaćih

Zbog požara koji je buknuo u jednoj sobi, dvoje štićenika i dvoje zaposlenika Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku završilo je jutros u bolnici jer su se nagutali dima. Vatra je buknula na madracu oko 9.15 sati u sobi koja služi za prihvat djece migranata te "domaće" djece zatečene u skitnji.

- Po onome što smo mogli vidjeti kroz gusti dim, gorio je madrac. Kolega koji je prvi stigao ušao je u sobu da vidi ima li u njoj još djece, a onda smo dohvatili aparate za gašenje i počeli sami sami gasiti vatru - priča nam Mato Lukić, voditelj Doma koji je poslije požara odvezen u bolnicu i priključen na kisik, kao i ostala trojica.

Kada je vatra izbila, dvojica su dječaka bila u sobi, ali su sami izašli van. Nisu, srećom, opečeni, ali naudisali su se dima. Stigli su ubrzo i vatrogasci.

- Osam vatrogasaca s dva vozila izašlo je na teren, zatekli smo požar madraca kojeg smo potom ugasili, iznijeli van i sanirali prostoriju - kažu nam u JPVP-u Grada Osijeka. Vatra se nije, dodaju, proširila po zgradi, ali je puna dima. Policija, pak, navodi tek kako je očevid u tijeku, nakon kojeg će se znati i točan uzrok požara.

- Nije isključeno da je madrac slučajno ili namjerno zapaljen, ali okolnosti su nam zaista još uvijek nepoznate - kazao nam je voditelj Lukić.

Gorio je, konkretno, Odjel prihvatne stanice u Domu, inače prve takve u ovom dijelu Hrvatske, u kojemu je četrnaestero djece. Smještaju se u njega djeca zatečena u skitnji te maloljetni migranti koji su u našu zemlju ušli bez pratnje odraslih, od početka tzv. balkanske rute.

- Migranata je dvanaest, no nitko od njih nije bio u toj prostoriji, zatečena su samo dvojica "domaćih" - zaključuje Lukić.

>> Hrabre Petra i Lara snalažljivošću spriječile požar većih razmjera

>> Požar u Zagrebu: dječak (12) nazvao mamu i rekao da gori stan, jedna osoba ozlijeđena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije