Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovljeno suđenje

Zapalio kuću i pokušao ubiti suprugu, osuđen na 8 godina i 2 mjeseca zatvora

Davor Strahinić
Davor Javorović/Pixsell
02.03.2015.
u 13:55

Prava drama zbivala se u Aljmašu kod Osijeku u rujnu 2013. Njihovom je tada 11-godišnjem sinu netom prije rekao da izađe van

Davor Strahinić (43) osuđen je na osam godina i dva mjeseca zatvora zbog teškog pokušaja ubojstva supruge Mirele (39). Zapalio je kuću, tereti se, a onda branio supruzi da izađe van. Prava drama zbivala se u Aljmašu kod Osijeku u rujnu 2013.

Njihovom je tada 11-godišnjem sinu netom prije rekao da izađe van. Suprug je Mirelu, piše u optužnici, dograbio i počeo vući prema plamtećoj sobi

. - Vidi što si napravila, ubila si mene i sina – vikao joj je, ispričala je u istrazi, izbezumljeni Strahinić dok ju je vukao kroz hodnik. Dječak je istrčao van i dozivao pomoć pa je susjed razbio prozor i, ni ne sluteći što se događa, izvukao supružnike iz vatre.

-  ata je vukao mamu prema vatri – posvjedočio je sin kasnije na sudu. Strahinić, kojemu je ovo bilo ponovljeno suđenje, poriče da je izazvao požar, a nije, brani se, ni sprječavao suprugu da pobjegne van iz plamteće sobe. Osuđen je prvi put na osam i pol godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine. Vrhovni je sud slučaj vratio na početak. Kazna je ovoga puta manja jer se u izmijenjenoj optužnici navodi kako je izazivanje požara bilo neizravna, a ne izravna namjera.

Vijeće Županijskog suda u Osijeku istaknulo je, pak, kako je Strahinić pokazao bešćutnost u svom činu.

>>Osuđen na 8,5 godina zatvora jer je htio ubiti suprugu pa zapalio kuću

>>Ženu vukao prema plamtećoj sobi: 'Eto, ubila si mene i sina!'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije