Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnja intervencija

Vatrogascu gorjela kuća, stradalo mu 120 pilića

Požar
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
24.02.2017.
u 15:25

Ključ mi je od kuće, jedino, ostao u novčaniku na katu postrojbe, ali sam, dok smo uskakali u vozila, zaključio da je bolje da ne idem po njega, nego da provalim. Izgubio bih, inače, tri minute vremena, a svaka sekunda je važna – priča nam Dalibor Culek što mu je strujalo glavom

- Gori kuća, i to moja! - povikao je Dalibor Culek (43) u petak u 10.36 sati. Dalibor je vatrogasac, zaposlen u JPVP-u Grada Osijeka, a kada je vatra buknula na njegovoj kući u prigradskom naselju Tenja, taman je bio u smjeni i u postrojbi. Štoviše, upravo je on, po rasporedu, bio na redu za prvo navalno vozilo.

- Nazvao me susjed koji je spazio vatru, od šoka se nije mogao sjetiti broja vatrogasaca pa je okrenuo moj privatni. Shvatio sam ga ozbiljno, nema s tim šale – prepričava nam Culek, iza kojeg su čak 23 godine vatrogasnog staža.

Nije paničario, kaže, bio je sabran i ponašao se kao i na svakoj drugoj intervenciji. Prednost mu je bila, ističe, što poznaje teren i raspored soba pa je i kolegama olakšao posao.

- Ključ mi je od kuće, jedino, ostao u novčaniku na katu postrojbe, ali sam, dok smo uskakali u vozila, zaključio da je bolje da ne idem po njega, nego da provalim. Izgubio bih, inače, tri minute vremena, a svaka sekunda je važna – priča nam on što mu je strujalo glavom.

Već šest minuta nakon tog poziva, tri vatrogasna vozila s 12 vatrogasaca stigla su pred kuću u Klovićevoj ulici u Tenji. Suktao je gusti dim.

- Prvi je to put da smo išli na intervenciju kod nekog našeg kolege. Zatekli smo požar u razbuktaloj fazi u pomoćnoj prostoriji naslonjenoj na kuću, pod nadstrešnicom, a pod kojom je bilo 120 pilića – opisuje nam, pak, Pero Čeman, zapovjednik JPVP-a.

Svi su pilići, nažalost, izgorjeli.

- Taman smo u subotu planirali klati 40 komada pilića – nadovezuje se Culek.

Vatrena je stihija s nadstrešnice zahvatila i terasu i ulazna vrata te prozore kuće u prizemlju, ali se plamen izidizao pa je stradala i stolarija na katu.

- Iako požar nije ušao u kuću, šteta će biti velika, stropovi i zidovi potpuno su crni od dima, oštećene su grede i stolarija – prikazuje nam zapovjednik Čeman.

Nitko, srećom, nije ozlijeđen. Daliborova je supruga dopodne radila, a njihovo dvoje djece bilo je u školi.

- Nećemo moći večeras spavati u kući, ali snaći ćemo se, najvažnije je da smo svi čitavi! - ističe on.

Uzrok požara utvrdit će očevid, no najvjerojatnije je povezan sa žaruljom i dekom koji su grijali piliće.

- Uz svu pažnju, dogodi se takvo nešto čak i nama profesionalcima – zaključuje nesretni vatrogasac.

>> 'Bio sam u sobi i osjetio dim. Ubrzo su svi počeli vikati: 'Ajde van''

>> Požar u kojem je teško opečena starica namjerno izazvala dvojica mladića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije