Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji o zločinu pokraj Koprivnice

Zajedno su tražili partnere, a dok je suprug radio, ona je išla ljubavniku

09.12.2012., Koprivnicki Ivanec - U selu Koprivnicki Ivanec je u nedjelju iza 22 sata u dvoristu obiteljske kuce eksplodirala nepoznata ekslpozivna naprava i pri tome tesko ozlijedila ukucana. Pojedinosti dogadjaja nisu poznate jer policija jos uvijek ist
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
04.07.2015.
u 07:00

Frizerka Valentina Brunec svekrvu je pitala je li svekar dao bombu njihovu sinu, a ranjenog supruga: Zašto si se htio ubiti, što ti fali u životu?

Više od 500 razmijenjenih SMS-ova i stalna telefonska komunikacija na dan zločina te materijalni tragovi i iskazi svjedoka sklopili su zatvoren krug indicija zbog kojega je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu uvjereno da su Valentina Brunec (39) i njezin ljubavnik Nikola Laboš (36) pokušali usmrtiti Valentinina supruga Hrvoja Bruneca (37) 7. prosinca prošle godine malo poslije 22 sata u Koprivničkom Ivancu.

Otkazala pretplatu

Iako je, prema Valentininu iskazu prenesenome u optužnici, njezin brak bio skladan i slobodouman, pa je skupa s Hrvojem tražila seksualne partnere putem specijaliziranoga portala, za ljubavnu vezu s Nikolom iz susjednoga sela Srijema nije mu kazala. Upoznali su se u veljači prošle godine, a u spolne odnose stupili u svibnju. Koristila je to što je njezin suprug radio i noću pa je odlazila od kuće na 2-3 sata "u šetnje" i vraćala se s čokoladama koje bi davala svojim sinovima, dječacima u dobi od 15 i 12 godina.

Odvjetništvo drži da su ljubavnici skupa smislili bombaški napad da se riješe "trećega". Toga 7. prosinca Valentina i Nikola od jutra su u intenzivnoj komunikaciji putem mobitela. Nekoliko sati prije napada razgovarali su više od 53 minute. Podaci s odašiljača pokazali su da je Nikola u Koprivnički Ivanec stigao oko 20 sati. Stalno je s Valentinom, koja je sjedila u dnevnoj sobi obiteljske kuće uz prozor s odškrinutom roletom, gledajući u dvorište i očekujući supruga Hrvoja da se vrati s posla, razmjenjivao poruke. Odvjetništvo smatra da je u dvjema njezinim porukama oko 22.06 sati signal ljubavniku da baci bombu iz susjednog dvorišta, s udaljenosti od desetak metara od Hrvoja. Točan sadržaj poruka istražitelji nisu uspjeli rekonstruirati jer su ih ljubavnici izbrisali. Od četiri mobitela koja su koristili, "izvučene" su poruke samo iz jednoga, dok su ostale samo vremenski locirane. Hrvoje Brunec ludom je srećom izbjegao smrt. Ipak, i danas nije izvjesno hoće li se potpuno oporaviti od teške ozljede desne noge. Nakon što je izišao iz bolnice, doznao je da je njegova supruga dva dana prije bombaškog napada otkazala pretplatu na internetsku televiziju iako su se bili dogovorili da će je produljiti. Tad mu je postalo jasno da je s ljubavnikom dogovorila njegovo ubojstvo.

Nakon što je bacio bombu, Nikola se, malo trčeći, malo hodajući, kako je posvjedočio susjed koji ga je bio spazio, udaljio s mjesta zločina, a potom je nekoliko sati, kako svjedoče podaci mobitelnih odašiljača, automobilom kružio po Podravini. Oko 1 sat, primjerice, bio je u samom središtu Koprivnice.

Vozio se po Podravini

Hrvoje je bio začuđen kad ga je supruga, ujutro nakon napada, u bolnici, nakon pozdravnog poljupca, upitala: – Zašto si se htio ubiti, što ti fali u životu? Njegovoj majci, pak, bilo je čudno kad je Valentina istoga jutra spomenula bombu, iako tada ni policija još nije znala čime je Hrvoje ranjen. Valentina je svekrvu pitala je li svekar možda dao bombu njezinu mlađemu, 12-godišnjem sinu, na što joj je svekrva odvratila: Jesi li ti luda?

Klinička psihologinja Draženka Topolnjak Pavišić u svome je vještačkom nalazu ustvrdila kako je Valentina Brunec "osoba boljih prosječnih prema iznadprosječnim intelektualnim sposobnostima s karakteristikama disocijalne (psihopatske) ličnosti." I Laboš, prema nalazu, ima psihopatske karakteristike, ali on je prosječnih intelektualnih sposobnosti. Vrhovni sud prihvatio je žalbu te su ovaj tjedan ponovno pritvoreni. 

>> Dala znak da baci bombu na supruga 

>> Frizerka SMS-om ljubavniku javila kada da bombu baci na supruga

Komentara 16

DU
Deleted user
10:01 04.07.2015.

Jesenti milu bigulicu, nema kaj! Stvarno su bili jako inteligentni kad su se služili mobitelima.

IB
ivan.biljan68
08:29 04.07.2015.

sad ćete biti u pomanjkanju svega,ljubavi,sloode,lošije hrane...a mogli ste to imati,da ste se sporazumno rastali,ni prvi ni zadnji.

FR
franjom18
09:57 04.07.2015.

koje umotvorine? krimic, ali gledajuci likove, ljubavnik je krivo procjenjen, dao se nagovoriti na ubistvo i koji je to Intelektualni, IQ ali da ga treba na robiju, treba i jedno i drugo, postenog, radisnog covjeka ici ubiti, samo jadna djeca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije