Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi sa zakonom

Zagrebački sud ustupit će Srbiji suđenje Šariću za krivotvorenje

Darko Šarić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.04.2014.
u 19:01

Šarić je imao hrvatsku putovnicu na ime Tomislav Savatović

Prije nego što je Darko Šarić uhićen u ožujku u velikoj zajedničkoj akciji tajnih službi 15 zemalja i kojem je u tijeku suđenje na beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine i organizirani kriminal, u odsutnosti mu se sudilo u Zagrebu zbog krivotvorenja hrvatske putovnice, na temelju koje je u Zagrebu 2007. dobio osobnu iskaznicu. No, s obzirom na novu okolnost i da više nije nedostupan srbijanskom pravosuđu, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda odlučit će da se spis protiv Šarića ustupi Srbiji.

Nema uvjeta

Naime, Državno odvjetništvo protivilo se da se spis ustupi Srbiji tražeći da se Šariću i dalje sudi u odsutnosti pa je sudac Marijan Bertalanič predmet poslao na odluku izvanraspravnom vijeću. S druge strane, Šarićev branitelj po službenoj dužnosti protivio se suđenju u odsutnosti jer smatra kako sada nema uvjeta za suđenje u odsutnosti s obzirom na to da je Šarić u Srbiji. Šarića se tereti da je u travnju 2007. u Konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli od službenika Konzulata zatražio izdavanje hrvatske putovnice. Kao dokaz identiteta priložio je neistinitu osobnu iskaznicu iz BiH na ime hrvatskog državljanina Tomislava Savatovića, u koju je bila umetnuta Šarićeva fotografija, te rodni list i domovnica RH na Savatovićevo ime. Nakon toga službenik mu je izdao putovnicu. Potom je, prema optužnici, u srpnju 2007. zatražio prijavu prebivališta u Policijskoj upravi zagrebačkoj na adresi Drage Gervaisa 38 u Španskom.

Priložio domovnicu

Kao dokaz da živi u Zagrebu priložio je neistiniti ZK izvadak iz zagrebačkog Općinskog suda i zatražio osobnu na prezime Savatović. Priložio je domovnicu, krivotvorenu hrvatsku putovnicu nakon čega mu je službena osoba u PU zagrebačkoj, ništa ne sumnjajući, izdala osobnu. Šariću je u Zagrebu suđenje u odsutnosti počelo u prosincu lani, a tužiteljstvo je za njega zbog krivotvorenja isprave tražilo jedinstvenu kaznu od tri godine i deset mjeseci.

>> Darko Šarić: Još jedino za zemljotres nisam optužen

>> Darko Šarić: Imovine nemam, ali normalno je da sam nešto skrio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije