Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KURTOVIĆ PRIVEDEN

Zadarski kralj prijevara: 'Gazda salona mi je dužan. Uzmite auto koji želite'

Ante Kurtović
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
01.05.2015.
u 21:12

Prvi put uhićen je 2009. kada ga se teretilo da je stotine Zadrana prevario za milijunske iznose

Zadranin Ante Kurtović (35), koji je zajedno s nekolicinom Zadrana još 2009.godine uhićen pod sumnjom da je u aferi Leasing prevario možda i stotinjak Zadrana nudeći im skupocjene Audije i brodove gotovo u pola cijene, od danas je ponovno u 30-dnevnom zatvoru, ovaj put zbog sumnje u novu prevaru s automobilima. Nevjerojatnom zvuči informacija da je Kurtović novih za sada šest prevara preko jedne rent a car kuće obavljao u vrijeme dok mu se sudilo za krivotvorenje i pronevjeru vrijednu oko milijun kuna iz afere Leasing. A kada se tome pridoda da je za, kako se sumnja, nove prijevare uhićen samo mjesec dana nakon što je za prvu prijevaru oslobođen na zadarskom sudu, cijela priča postaje još šokantnija.

- Ne smatra se prevarenim onaj koji zna da može biti prevaren - rečeno je u obrazloženju oslobađajuće presude za Kurtovića i još četvoricu Zadrana iz Auto kuće Zadar u ožujku ove godine u aferi Leasing i time je potvrđeno ono što se po Zadru šuškalo i mjesecima uoči spektakularnih uhićenja, te 2009. godine. Naime, Kurtović je brojnim Zadranima, a među njima navodno čak i pravosudnim i policijskim djelatnicima, te i poznatim gospodarstvenicima obećavao automobile, brodove i nekretnine po izrazito niskim cijenama, na što su ovi pristali vjerujući mu da će ih dobiti za male novce. Zadarski sud je donio oslobađajuću presudu, a u četvrtak navečer po Kurtovića je ponovno došla policija za prijevare iz 2014. i ove godine. No, ovaj puta došli su i po njegova 64-godišnja oca, poznatog radijskog voditelja Gordana Kurtovića. U pritvoru je završio i D. B. također poznat iz afere Leasing, a na slobodu su nakon kaznene prijave pušteni 35-godišnjakinja i 22-godišnjak iz renta car kuće.

- Policija 34-godišnjaka sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine, sam i uz pomoć 45 i 54-godišnjaka, oštećenicima nudio na prodaju razne rabljene automobile po cijenama povoljnijim od njihove stvarne cijene, pokazivao im automobile uglavnom prethodno unajmljene u renta a caru, uzimao predujam te obećane automobile nikad nije isporučio.  Također ga se sumnjiči da je uz pomoć 22-godišnjaka i 35-godišnjakinje, kao zaposlenika rent a cara, sačinio više krivotvorenih ugovora o najmu automobila na imena fiktivnih korisnika najma. Sumnjiči ga se i da je u nekoliko navrata od oštećenih osoba uzimao pod račun njihove automobile i prodao ih te novac zadržao - istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske. 

Kako neslužbeno doznajemo, Kurtović je u nekoliko navrata žrtve vodio u jedan BMW salon tvrdeći im da mu je vlasnik dužan neke novce i da izaberu auto zbog toga po nižoj cijeni. Za to je od žrtava tražio da prodaju svoj auto i daju mu taj novac i nadoplatu. Da stvar bude nevjerojatnija, najmanje trojica od novoprevarenih su Zadrani i povjerovali su mu iako su znali da mu se sudi zbog milijunske prijevare. Zašto je Kurtović opet krenuo u prevare s autima još uvijek se može samo špekulirati.

- Nepopravljiva pohlepa ili prijetnja - pitanja su koja se logično postavljaju. Da li mu je netko od ranije prevarenih prijetio i je li Kurtović zbog toga tražio "manje opasnu žrtvu" bit će, kako neslužbeno doznajemo, također predmet policijske istrage.

Komentara 38

DU
Deleted user
22:06 01.05.2015.

Ako sutkinja smatra da lopov nije kriv, onda ona osobno mora namiriti ukradeni iznos... ako nema, smjestiti joj dozivotnu robiju i konfiskaciju imovine

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
22:46 01.05.2015.

Jeli ovo ima igdje na kugli zemaljskoj: "- Ne smatra se prevarenim onaj koji zna da može biti prevaren - " - dakle, mi smo svi u banani.

RI
Ringo
06:56 02.05.2015.

Iza svake prevare stoji pohlepa prevarenoga, ali to prevaranta ne oslobađa kaznene odgovornosti (osim kod nas). Zadnja prevara je direktna posljedica oslobađajuće presude jer je njena poruka bila: varanje nije zakonom zabranjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije