Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro organizirani atentatori

Za ovakva ubojstva koriste se uvezeni plaćeni ubojice

ubojstvo, sesvete, vinko žuljević klica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/17
03.05.2015.
u 23:00

Neki Klicini poslovi vode do Češke, gdje su nestali njegovi suradnici, pa istražitelje čeka puno posla

Tko stoji iza likvidacije Vinka Žuljevića Klice te što bi mogao biti motiv jedne od brutalnijih likvidacija posljednjih godina u Hrvatskoj, pitanja su kojima će se sljedećih dana baviti policija.

A da im otkriti počinitelje neće biti nimalo lako, svjedoči ne samo krvavi niz sličnih, neriješenih likvidacija u proteklih 20-ak godina, već i činjenica da je ubojstvo obavljeno vrlo profesionalno. Jer onaj tko je likvidirao Klicu vjerojatno ga je dulje vrijeme pratio te je znao sve njegove navike i kretanje. A takvo što iziskuje i dugačku pripremu i ljude i sredstva, što pak upućuje na to da je riječ o više nego organiziranom činu.

Nadalje, činjenica da očevici spominju da je u likvidaciji sudjelovalo više osoba na više motocikala upozorava na to da je riječ o ubojstvu s potpisom organiziranog kriminala, a brutalnost kojom je likvidacija počinjena istragu bi moglo odvesti i izvan granica Hrvatske. Jer “sačekuše” ovakvog tipa nešto su na što je Zagreb pomalo zaboravio, dok su se s druge strane proteklih godina često mogle vidjeti po ulicama Beograda.

Kada se tome pridoda da se za ovako profesionalno obavljena ubojstva često koriste uvezeni plaćeni ubojice, koji za sobom ostavljaju malo ili nimalo tragova te da neki Klicini poslovi vode i do Češke, policiju očito čeka puno posla.

>>Klica je otvorio vrata od auta i pokušao pobjeći, jedan od napadača ga zgrabio za jaknu

>>Tko je bio Vinko Žuljević Klica

Komentara 62

DI
dinamojavolim1
23:35 03.05.2015.

i ubojice uvozimo:)

AN
anticenzura
23:32 03.05.2015.

Zar i sam nije bio dio kriminalnog podzemlja, kako pise okolo po medijima, pa sta treba ocekivati od takvih, nego da tako i zavrse. Ja ne znam da je neki kriminalac dugo pozivio, obicno se medjusobno pokokaju.

IS
Iszrian
23:57 03.05.2015.

Ima ih po cijenama od po 50000100000$ na tzv "deep web-u" do kojeg moze doci svatko sa TOR preglednikom, a uz dodatke i druge mjere opreza je anonimnost prakticki zagarantirana. Ima grupa koje nude "usluge" po cijelome svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije