Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Za krivotvorenu diplomu dvije godine zatvora

Bernardica Topolnjak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/2
27.02.2015.
u 17:39

Sutkinja je kazala da je takvim ponašanjem obezvrijedila trud, rad i zalaganje svih koji su stekli visoku stručnu spremu

Bernardica Topolnjak, bivša šefica Ureda župana i predsjednica Županijskog HSP-a, osuđena je, nepravomoćno na dvije godine kazne zatvora zbog lažiranja diplome Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Sutkinja karlovačkog Općinskog suda Jasmina Štrucelj, time je za šest mjeseci povećala kaznu koju je za Topolnjak tražilo tužiteljstvo. - Olakotnih okolnosti za ovo kazneno djelo nema, već je optužena pokazala posebnu upornost i bezobzirnost u obavljanju ovog kaznenog djela. Prvo se s lažnom diplomom zaposlila u gradskom poduzeću Toplana, a poslije i kao pročelnica Ureda župana. Otegotna okolnost je i to što je upisala viši stupanj, te krivotvorila diplomu s visokom stručnom spremom i to još lažno upisala u radnu knjižicu. Nadalje, kad je podignuta optužnica, prijavila je nestanak radne knjižice, koja se već nalazila u sudskom spisu kao dokaz - kazala je sutkinja Štrucelj.  

Dodala je kako je takvim ponašanjem obezvrijedila trud, rad i zalaganje svih koji su stekli visoku stručnu spremu, te poslala poruku da se trud ne isplati te da se može uspjeti i bez njega. Ovo je bio prvi slučaj otkrivene lažne diplome u Hrvatskoj, otkrio ju je Večernji list početkom 2012. godine, za nekog visoko pozicioniranog djelatnika javne uprave. Nakon slučaja Topolnjak, u karlovačkim je gradskim tvrtkama nađeno još 20-ak lažnjaka, no samo je Topolnjak, za sad, nepravomoćno osuđena.

>>B. Topolnjak-Halapa nije više šefica ureda Ivana Vučića

>>Bernardica Topolnjak Halapa na sudu dvije godine od izbijanja afere

Komentara 16

CA
campa
18:18 27.02.2015.

Koliko takvih ima.Samo provjerite diplome dobivene prije rata u BiH.Od trgovaca,vozača,pa do ekonomista.U BiH su se završavale osnovne i srednje škole u jednom danu.Da se to raščisti bilo bi pogubno.A možda oni koji bi trebali istražiti pravovaljanost diploma diplomirali su na isti način u jednom danu.

OB
ObrenM
19:09 27.02.2015.

Zalosno je da takovih ima dosta na visokim pozicijama u privredi i politici.

OB
ObrenM
19:09 27.02.2015.

Zalosno je da takovih ima dosta na visokim pozicijama u privredi i politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije