Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Violeta Antolić

Poginula žena koja je na prvoj crti branila Vukovar

Violeta Antolić
Foto: Privatni album
1/4
30.07.2014.
u 14:47

Priča Violete Antolić obišla je Hrvatsku nakon što je kao 21-godišnja Vukovarka u ruke uzela pušku, ostavila trogodišnjeg sina u skloništu i otišla na prvu crtu bojišta.

Vukovarska heroina Violeta Antolić (45) poginula je u utorak oko 17 sati u prometnoj nesreći što se dogodila nakon što je mercedesom E klase prebrzo ušla u zavoj Miševečke ulice na zagrebačkoj Peščenici. Kako je izvijestila zagrebačka policija, 45-godišnjakinja je automobilom sletjela s ceste i udarila u dvorišnu ogradu, nakon čega se automobil zarotirao i prevrnuo na krov, a Violeta je na mjestu poginula.

Priča Violete Antolić obišla je Hrvatsku nakon što je kao 21-godišnjakinja u ruke uzela pušku, ostavila trogodišnjeg sina u skloništu i otišla na prvu crtu bojišta. Imala je posao u Kombinatu Borovo, živjela je s majkom i očuhom, ali to je nije spriječilo.

– Prva crta bila je na Sajmištu, mjestu gdje sam odrasla i živjela. Kad sam stigla, rekla sam da ne želim biti netko tko je zadužen za prvu pomoć, da ne želim biti bolničarka ili kuharica – otkrila je Violeta Antolić prije dva mjeseca u razgovoru s novinarkom mjesečnika Oluja. Nakon pada Vukovara vratila se po trogodišnjeg sina i s njim krenula u Velepromet u koji su četnici privodili ljude.

Razdvojili su me od sina, mislila sam da ću poludjeti. Po mene su došla četvorica i izudarala me pendrekom, puškom, štapom i nogama. Prvi udarac zadao mi je moj prvi susjed. Onesviještenu su me odnijeli u “sobu smrti” u kojoj su te večeri ubili četvero ljudi. U zadnji me čas od smrti spasio Ljubče Atanasov koji im je naredio da me prestanu zlostavljati. Nakon toga prebacili su nas u vojarnu u Mitrovicu gdje smo čekali razmjenu – rekla je tada Violeta. Bila je razmijenjena u prvoj grupi. Nakon izlaska iz srpskog logora sa svojim suborcima odmah se zaputila pomoći Hrvatima na Kupres. U ratu nakon kojeg se preselila u Zagreb dobila je čin narednice. U slobodno vrijeme družila se s dečkima iz rata, bavila sportskim ribolovom te trenirala kik-boks.

>>Žena poginula u slijetanju automobila s ceste

>>Ostavila sam trogodišnjeg sina u skloništu i otišla na prvu crtu bojišta
 

Komentara 43

RA
rafael13
15:08 30.07.2014.

Počivaj u miru Violeta!

DA
dante13st
15:33 30.07.2014.

počivala u miru. slava joj vječna......

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
14:28 01.08.2014.

Kad je u pitanju rat ljudi nebi smili biti poslusni. U ratu su svi zrtve samo su politicari pobjednici ta oni zapale rat ali ga sami ne gase. Najpametniji su dezerteri sa jedne i druge strane oni ne brane nista osim svog zivota i ne ubijaju nikoga tako bi trebali svi da misle tada nebi padali mrtvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije