Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj koranski most

Hrastovu četiri godine zatvora, supruzi otkaz u Centru za socijalnu skrb!

'23.12.2010., Karlovac - Hrvatski branitelj Mihajlo Hrastov nakon oslobadjajuce presude Ustavnog suda izasao iz zatvora u Lepoglavi gdje je sluzio zatvorsku kaznu. Hrastov je bio osuden za ratni sluca
07.05.2015.
u 10:59

Hrastov je do sada, zbog ovog slučaja bio duže od dvije godine u zatvoru, pa odvjetnik Vilajtović kaže da, ostane li ova presuda na snazi, već ima pravo zatražiti uvjetni otpust

Vrhovni sud odbio je žalbe i tužiteljstva i obrane Mihajla Hrastova i tako potvrdio kaznu kojom je Hrastov zbog ubojstava 13 srpskih rezervista na Koranskom mostu u Karlovcu 21. rujna 1991. osuđen na četiri godine zatvora.

– Podnijet ćemo tužbu Ustavnom sudu i tražiti odgodu izdržavanja kazne dok Ustavni sud ne donese svoju odluku. Ovaj je postupak crna rupa hrvatskog pravosuđa – rekao je odvjetnik Mihajla Hrastova Krešimir Vilajtović.

Hrastov je do sada, zbog ovog slučaja bio u zatvoru dvije godine i dva mjeseca. Odvjetnik Vilajtović kaže da, ostane li ova presuda na snazi, već ima pravo zatražiti uvjetni otpust. Pravosudna trakavica ovog slučaja traje od 1992. godine. Naposljetku je ustanovljeno kako su srpski rezervisti bili razoružani, odnosno da su ubijeni nakon bezuvjetne predaje. 

Iako suđenje traje 23 godine, još mu se, prema navodima odvjetnika Vilajtovića, ne nazire kraj.  Vrhovni sud je i prije tri godine bio izrekao Hrastovu osuđujuću presudu i to u istovjetnom trajanju od 4 godine zatvora.

Dodaje kako je u čitavom slučaju tragedija i to što je supruga Mihajla Hrastova jučer, kada se pročulo da je Vrhovni sud odluku uputio u Karlovac, kao tehnološki višak na mjestu voditelja računovodstva u Centru za socijalnu skrb, dobila rješenje o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu.

– Pitam se što sustav radi ovoj obitelji. Želi li je pretvoriti u socijalni slučaj nakon svega? –  dodao je Vilajtović.

Prije toga Županijski sud u Karlovcu je Mihajla Hrastova dva puta oslobodio. Prvu je presudu bio ukinuo Vrhovni sud osudivši Hrastova na osam godina zatvora. Nakon žalbe, ta je kazna smanjena za godinu dana i Hrastov ju je počeo izdržavati u Lepoglavi. No, tada je presudu ukinuo Ustavni sud i to zbog proceduralne pogreške jer presuda Vrhovnog suda nikada nije bila javno objavljena. 

>> Mihajlo Hrastov: Čovjek kojem za istu stvar sude 20 godina

>> Vrhovni sud: Hrastov je kriv, dobio četiri godine zatvora

Komentara 115

DU
Deleted user
10:40 07.05.2015.

Je li konačno ovo natezanje gotovo. Ovo suđenje je očiti primjer jada i bijede hrvatskog pravosuđa a time i države. Treba uvesti anglosaksonsko pravosuđe gdje te porota ili osudi ili oslobodi, a ne da kojekakovi šarlatani natžu slučaj godinama.

Avatar Darko zg
Darko zg
10:36 07.05.2015.

Jedina smo država u svijetu gdje sudimo ,osuđujemo,zatvaramo i proganjamo naše heroje i domoljube.Pitam se zašto,vjerovatno zato što nemamo svoju vlast...NAŽALOST

DU
Deleted user
11:46 07.05.2015.

Sramotno "Krivosuđe". Jesu li se su se za ovo borili Hrvatski branitelji?Lustracija pod hitno.Sve te, koji namjerno gaze one, koji su sve bili spremni dati za obranu Hrvatske države, javno pomesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije