Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvao sudar

Vozača teretnjaka uhvatili tek kada je gazda prijavio štetu

emir hadžihafizbegović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
22.10.2015.
u 10:49

Goran Karlović (36) srušio je oznake na koje su onda naletjeli automobili

        Mjesecima se tragalo za vozačem teretnog automobila koji je 12. listopada 2014. godine na autocesti Zagreb – Lipovac, pokraj Novske, srušio prometnu signalizaciju čiji su dijelovi naknadno bili povod prometnoj nesreći u kojoj je poznati glumac Emir Hadžihafizbegović usmrtio 63-godišnju Ankicu Kuduz.Tek ljetos utvrđeno je da je riječ o Goranu Karloviću (36) iz Zagreba, a koji je ovih dana na sisačkom Općinskom sudu zbog kaznenog ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.

Goran Karlović vozio je toga dana autocestom prema Zagrebu kamion s prikolicom u vlasništvu Špoljar transporta, u kojem je bio zaposlen.

Nije se ni zaustavio

Oko 19.40 sati stigao je na dio autoceste kod Bročica gdje su bili radovi. Na suženju ceste nije se držao njezine sredine, nego vozilo pomaknuo ulijevo i udario u ploče za označavanje zapreka s treptačima koji su upozoravali na obvezu smanjenja brzine te obvezno obilaženje. Karlović se nije zaustavio nakon toga, nego je nastavio voziti, a u srušene uređaje i znakove odmah zatim udarilo je šest vozača koji su pri tome oštetili svoja vozila.

Vozio najmanje 125 km/h

Naknadno je na te dijelove naletio i automobil u kojem se nalazila 63-godišnja Ankica Kuduz, koju će oko 20 sati svojim automobilom usmrtiti Emir Hadžihafizbegović.Kuduz se u trenutku udara nalazila pokraj automobila čiji je vozač mijenjao gumu probušenu u naletu na srušene znakove.Od tog trenutka policija je tragala za vozačem teretnjaka, a u tome im je pomogao djelomični opis kamiona scania koji im je dao jedan od vozača koji su naletjeli na porušene znakove.

Policija je provjeravala sve odštetne zahtjeve vezane uz oštećenja kamiona koji su nakon toga stizali pa je u obradu ušao i kamion kojim je upravljao Karlović. Ubrzo nakon toga tvrtku je posjetila inspekcija. Ispostavilo se da vozač svojim poslodavcima nije rekao istinu o tome kako je došlo do oštećenja, a konačnu potvrdu donijelo je samo priznanje vozača u lipnju ove godine.

Tužiteljstvo u Sisku predložilo je kaznu od šest mjeseci zatvora, s obzirom na to da Karlović nije dosad bio osuđivan te da je riječ o nehaju, a sud je to prihvatio. Karlović se na presudu nije žalio.S druge strane Emir Hadžihafizbegović trenutačno čeka početak suđenja za izazivanje prometne nesreće, a tereti ga se da je, unatoč vidljivim upozorenjima postavljenim ranije uz cestu, vozio puno brže od 60 km/h koliko je bilo ograničenje zbog radova na tom dijelu autoceste.

Zbog brzine kretanja koja je procijenjena između 125 i 141 km/h pokušao je izbjeći zaustavljeno vozilo te skrenuo ulijevo i automobilom udario Ankicu Kuduz koja se nalazila uz automobil. Od udarca je teško ozlijeđena i preminula je u bolnici, a i Hadžihafizbegović je bio ozlijeđen.     

>> Emir Hadžihafizbegović shrvan: Želim se sresti s obitelji Kuduz

Komentara 27

ĆA
ćaćaća
12:28 22.10.2015.

ovaj kvazi glumac sa slike je dobio hr državljanstvo od druga yusipovića zasluživši ga tako što je zabranio koncert thompsona u sarajevu...

Avatar Abcda
Abcda
11:47 22.10.2015.

Noc i kisa . Moras prilagoditi brzinu da ti distanca za zaustavljanje bude kraca od vidljivost. Tako kazu sudovi pravih zemalja ... D , F , GB , Benelux ..

Avatar Pavel ic
Pavel ic
14:04 22.10.2015.

ok kriv je vozac kamiona.ja sam bio svjedok punoputa kad ima znak ljudi ga ignoriraju.tako da taj znak nije razlog.krenicu prvo od sebe hvala bogu da se nije nikad nesto desilo.mozda su znak krivo postavili radnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije