Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO SUĐENJE

Majka poginule Ivone: Župani su poslali pismo, ali tu nema sućuti

Deni Župan
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/13
22.09.2014.
u 22:00

Anamarija Sabljak zbog čestih odlazaka u bolnicu više nije redovna učenica. Margareta Sedlarević ide psihijatru i mora na još jednu operaciju

Jedan je mladi život izgubljen, a dva su nepovratno promijenjena u stravičnoj prometnoj nesreći koja se 25. travnja prošle godine dogodila u Cankarovoj ulici u Slavonskom Brodu. Deni Župan (21) tog je predvečerja, tereti ga se, očevim BMW-om na nogostupu pokosio tri 16-godišnje učenice na povratku iz škole.

Slomljene kosti u nogama

Od teških je ozljeda Ivona Srećković tri dana poslije nesreće preminula, Margareta Sedlarević ostala je bez noge, a Anamarija Sabljak teško je ozlijeđena. Djevojke kojima su u trenutku uništeni snovi i koje još uvijek prolaze kroz tešku rehabilitaciju tog su dana revno odradile školsko dežurstvo, ne sluteći što će im se dogoditi na povratku kući.

– Župan mi je poslije nesreće poslao neko pismo. Prema onome što je napisao, ispalo je da je njemu zapravo najteže – kazala je Anamarija, koja je danas u svojstvu svjedokinje ispitana na prvom ročištu na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Anamariji su u nesreći polomljene kosti na nogama i zdjelica, iščašena su joj oba koljena i popucali ligamenti, tako da još uvijek ne može hodati bez štaka. Iako je u siječnju nakon punih devet mjeseci stanke ponovno krenula u školu, pokazalo se da je normalno pohađanje nastave za ovu nekad vrsnu rukometašicu zbog njezina zdravstvenog stanja i čestih odlazaka na terapije nemoguća misija. Danas polaže razredne ispite i nije više redovita učenica. Margareta je također podnijela zahtjev za polaganje razrednih ispita. U školu ide kada može. Liječenje ove tihe djevojke, kojoj je desna noga amputirana u koljenu, još nije završeno. Štoviše, uskoro bi mogla ostati i bez druge noge.

– Moram na operaciju lijeve noge. Trebali bi mi ukočiti stopalo jer su živci nepovratno oštećeni – kazala je Margareta, koja redovito posjećuje psihijatra.

Još uvijek sva shrvana od boli zbog gubitka kćeri jedinice, u sudnicu se tiho ušetala i Suzana Srećković.

– Moja kći je samo išla iz škole – zajecala je žena čije je zdravstveno stanje godinu i pol nakon nesreće ozbiljno narušeno. Oboljela je od PTSP-a, stalno je na bolovanju, a zbog pretrpljenog stresa morala je i na ginekološku operaciju. Od obitelji Župan primila je brzojav sućuti, a zatim i nekoliko pisama.

Prijavili direktore Cestara

– Pisali su da nemaju novca i kako će im uzeti i taj auto. Ne znam što su time htjeli reći, to mene ne zanima. U tim pismima nisam osjetila nimalo sućuti – kazala je majka pokojne Ivone. Tužiteljstvo je za Župana zatražilo pet godina zatvora. Obrana, međutim, tvrdi da je razlog nesreće u rupi na cesti koja je destabilizirala te zanijela vozilo i koja je dan nakon nesreće zatrpana novim slojem asfalta. Odgovornost za to obrana je prebacila na dvojicu direktora tvrtke Cestar, koje je u odvojenom postupku kazneno prijavila. Optuženi se suzdržao od izjašnjavanja o krivnji pa je sud sukladno zakonu zaključio da se ne osjeća krivim.

>> Umalo uništili rupu koja je ključni dokaz na suđenju

>> Deni mi se ispričao u pismu, ali nogu mi ništa neće vratiti

Komentara 21

PK
puši kurac
12:58 22.09.2014.

nevjerojatno je da se on ne osjeća krivim! kak je to moguće? čestitke roditeljima na dobrom odgoju!

TM
tony_montana
13:01 22.09.2014.

jel ovo neka sprdnja? tužitelj traži samo 5 godina!??? RH, banana država gdje dobro prolaze političari, kriminalci i lopovi.

DA
dario2612
13:01 22.09.2014.

vozi BMW-a, ima 21 godinu? mora da je iz društveno prihvatljive obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije