Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgrada na jarunu

Voditeljica na sudu jer je ostala dužna tri milijuna za zgradu

ivana šundov
Žarko Bašić/PIXSELL
12.04.2013.
u 07:55

Sporna zgrada na Jarunu: Ivana Šundov Hojan i njezin suprug terete se i da su jednoj ženi prodali neuseljiv stan te joj nisu vratili novac

Bivša poznata slovenska i hrvatska televizijska voditeljica Ivana Šundov Hojan, direktorica tvrtke Diva Stil, optužena je sa suprugom Davorinom Hojanom zbog prijevare. Terete se da tvrtki Elektro Dynamic nisu platili 2,9 milijuna kuna za gradnju zgrade na zagrebačkom Jarunu. Supružnici Hojan okrivljeni su i da su jednoj ženi prodali stan na Jarunu za 175.000 eura, obvezavši se da će stan biti useljiv do 30. 11. 2008., no ugovoreno nisu ispunili, a ženi nisu vratili uplaćenih 105.000 eura!

Muž na liječenju

Suđenje bračnom paru jučer je trebalo početi pred zagrebačkim sucem Markom Benčićem, no rasprava je odgođena jer se u sudnici pojavila samo Ivana Šundov. Odvjetnik njezina supruga tvrdi da se on zbog problema s ovisnošću o alkoholu već dulje vrijeme liječi u bolnici. Prema optužnici Ivana Šundov kao direktorica tvrtke Diva Stil ovlastila je muža, člana te tvrtke, za vođenje poslovanja.

Temeljem pregovora koje je on obavio potpisala je u veljači 2008. ugovor uime Dive Stil, koja je bila investitor zgrade, i obvezala se da će tvrtki Elektro Dynamic platiti za građevinske radove 944.990 kn bez PDV-a te za elektroinstalaterske 207.090 kn. Kad im je ta tvrtka ispostavila račun od 2,9 milijuna kuna, dug nisu platili te su u tom iznosu, tvrdi tužiteljstvo, dobit pribavili za Divu Stil. Početkom rujna 2008., djelujući sa suprugom, Hojan je dogovorio s Ana Marijom Č. da će joj prodati stan u izgradnji od 69 kvadrata za 175.000 eura te da će biti useljiv do 30. studenog 2008.

Potpisali su kupoprodajni ugovor te je Ana Marija Č. uplatila 105.000 eura, a preostali iznos trebala je uplatiti pri useljenju. No useljiv stan nisu joj predali u roku, ističe tužiteljstvo, a novac joj nisu vratili, nego su ga zadržali u imovini Dive Stil. U istrazi se Ivana Šundov na optužbe branila šutnjom, dok je njezin muž tvrdio da nisu nikoga namjeravali prevariti te da su splitskoj tvrtki odbili isplatiti novac jer su im ispostavili račun od 2,9 milijuna kn, što nije bilo ugovoreno.

– Dugovanje je ostalo neplaćeno jer se nismo dogovorili o cijeni izvedenih radova. No zbog toga je u tijeku parnica na Trgovačkom sudu. Nisam kriv ni za sporni stan koji je prazan i gotovo useljiv jer se u njega Ana Marija može useliti, no neće. Ona je nama ostala dužna 70.000 eura, a kako su cijene stanova pale, željela je za stan dati što manje novca – branio se u istrazi Hojan.

Ne žele mi vratiti novac

– Uplatila sam im 105.000 eura, a preostalih 70.000 eura trebala sam uplatiti pri useljenju u stan. Stan nije bio useljiv krajem studenog 2008., kako je ugovoreno niti je u vezi s tim stanom išta učinjeno godinu dana. Od tada je okrivljeni izbjegavao i mene i mog oca. U lipnju 2010. pisao mi je da mi je voljan prodati stan, ali da mu platim cijenu koju on odredi. Novac koji sam uplatila ne žele mi vratiti – svjedočila je u istrazi prevarena Ana Marija Č. Ugovor o kupoprodaji sklopila je s Hojanom i s njime je, kaže, pregovarala o kupnji stana, a ne s Ivanom Šundov.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije