Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomučili se s njim

Vlasnik štanda na Špancirfestu napao poreznike pa grizao policajce, svladali ga suzavcem

Incident u Varaždinu
Foto: Screenshot
1/2
30.08.2014.
u 16:18

Namučio poreznike i policajce, a svladan je uz pomoć prolaznika

Vlasnik štanda za prodaju peciva u petak na večer izazvao je pravu strku na Špancirfestu u Varaždinu i namučio poreznike i policajce.

Sve je počelo prijavom djelatnika Porezne uprave Varaždin da ih je oko 21.30 sati na štandu za prodaju peciva na Trgu bana Jelačića u Varaždinu vrijeđao i napao nepoznati muškarac.

Dvojica policijskih službenika izašli su na teren i u 21.50 sati kod pokretne radnje za prodaju prehrambenih proizvoda zatekli muškarca koji ih je prvo upitao traže li njega, a kad  je jedan od policajaca zatražio osobnu iskaznicu, to je uz viku i vrijeđanje odbio.

Smirio se i zamolio policijske službenike da mu omoguće da ukrca kolica za prijevoz tereta u svoj kombi, i potom je s njima krenuo u smjeru Gajeve ulice. Ono što se dalje događalo policija je opisala u dramatičnom priopćenju.

- Nakon što su prošli nekoliko metara, navedeni je u jednom trenutku u hodu pokušao glavom udariti glavu jednog od policijskih službenika koji se uspio izmaknuti te ga je udario u šilt službene kape. Drugi policijski službenik koji se kretao iza njih, u cilju sprječavanja daljnjeg napada, uporabio je nad istim sredstva prisile tjelesnu snagu, u čemu mu je pomagao drugi policijski službenik, a kako je muškarac pružao aktivni otpor, te se otimao želeći se osloboditi iz zahvata, sva trojica su pala na tlo, gdje je isti rukom počeo gušiti drugog policijskog službenika, a nakon što su se pridigli s tla, desnim koljenom u međunožje udario policajca kojeg je prethodno pokušao udariti u glavu.

Nakon što je položen na tlo, isti se i dalje nije želio smiriti, pružajući cijelo vrijeme aktivni otpor, nekontrolirano mašući rukama i odbacujući se nogama od tla i grizući, policijski je službenik primijenio sprej sa nadražujućom tvari i poprskao ga po licu - piše u priopćenju.

Policajci su potom pozvali pojačanje, i pitanje je što se dalje događalo da im u pomoć nije priskočio prolaznik i "pružio im pomoć u fiksiranju istog potrbuške na tlu". Tek tada su ga svezali lisicama. Priveden je u policijsku postaju, gdje je liječnica utvrdila da je zadobio kontuziju ramena i glave.

Prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, no pokazalo se da nema prijeloma. Jedan od policijskih službenika zadobio je hematom na desnom koljenu i crvenilo lijevog koljena, a drugi površinske ozljede koljena.

Vlasnik štanda iz Varaždina, star 46 godina, bit će prijavljen zbog kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i napada na službene osobe. Pušten je iz Policijske postaje.

>>Pogledajte kako se Grdović pokušao tući s Ukrajincima pa završio na policiji

>>Misici oduzeli titulu, a ona zgrabila krunu vrijednu 60.000 funti i pobjegla!

Komentara 81

CT
cto1965
17:08 30.08.2014.

Bude toga sve više. Ljudi rade da prehrane svoju obitelj i državu. Stvaraju svojim rukama. Onda dođu oni koji ne stvaraju ništa da uzmu državino, a ljudima ako šta ostane. Dok je ostajalo za hranu šutilo se. Sad se pretjeralo. Ne možeš mi iz usta uzimati govno jedno neradničko. Radi i stvori si sam. Ne otimaj.

DE
denis12345
18:16 30.08.2014.

Policija koja hapsi prodavače peciva? Zbog čega, neizdavanja računa ili viška od 5 kn u blagajni? Još malo pa će krenuti i po kućama, po prase ili žito na tavanu. E Hrvatska, Hrvatska, u što si se pretvorila.

US
Uman SS
18:47 30.08.2014.

Moj komentar je - nemam komentara! Al da su poreznici male ubili - jesu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije