Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđeni ubojica od države traži 90.000 kn

'Zatvor je pun žohara, a variva su bila mlaka'

ubojice
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
13.10.2015.
u 15:35


Vittorio Vukdedović tvrdi da u zatvoru u Zagrebu vladaju nehumani uvjeti

– Hrana koju je tužitelj dobivao bila je mlaka, gotovo hladna te su uglavnom posluživana variva, dok se voće dobivalo rijetko. Madraci na kojima spavaju zatvorenici dotrajali su, neugodnog mirisa i iz njih vire žice. Zidovi u sobi prljavi su i neuredni, sa stropova je padala žbuka, soba je bila puna žohara te su ulazili zatvorenicima u hranu i krevete – sve ove pritužbe na boravak u zatvoru u Remetincu iznio je u svojoj tužbi protiv Republike Hrvatske Vittorio Vukdedović (39), pravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog otmice i ubojstva Slovenca Jure Bajde (22), sina jednog od šefova slovenskog Petrola. Zbog, kako tvrdi, nehumanih i ponižavajućih uvjeta u kojima je boravio dok je bio u zagrebačkom zatvoru, Vukdedović na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu od države traži naknadu štete od 90.000 kuna. U Remetincu je proveo tri godine i deset mjeseci, a za boravka u zatvoru je, tvrdi, bio izložen najgorem obliku ponižavanja te je bio prisiljen boraviti u uvjetima koji nisu dostojni čovjeka. Među ostalim, Vukdedoviću je smetalo što kao nepušač boravi u sobi s pušačima, što u sobama nema svježeg zraka, ali i to što mu je šišanje bio omogućeno svaka četiri mjeseca.

Da su uvjeti u remetinečkom zatvoru bili nepodnošljivi, na sudu bi za Vukdedovića trebali posvjedočiti i njegovi bivši cimeri iz ćelije. Vukdedović je u Remetincu bio od lipnja 2007. kada je zajedno s Armendom Muslijem (36) uhićen zbog ubojstva mladog Slovenca Bajde. Njega su 19. lipnja oteli u Ljubljani i zatočili, a od njegova imućnog oca tražili su otkupninu od 200.000 eura.

Kada im novac nije isplaćen, mladića su ubili, samoljepljivom vrpcom zavezali su mu ruke, a na glavu stavili tri PVC vrećice. Tijelo su mu zakopali u jamu pokraj vikendice u Moslavačkoj Slatini. Pravomoćno su osuđeni krajem 2010., a Vukdedović je u Lepoglavu premješten u svibnju 2011.

>> Kazna od 30 godina robije za otmicu i ubojstvo primjerena je

Komentara 16

DU
Deleted user
15:51 13.10.2015.

Ma da? A nema 5 zvjezdica?

Avatar links
links
15:54 13.10.2015.

Vittorio sunčice, odi kod mene da ti ja "podgrijem" varivo!!!!

BO
BobRock
16:09 13.10.2015.

da se mene pita, strpao bi ga u celiju iz srednjeg vijeka. Kako se uopce usuduje govoriti ? Nadam se da ce ga strpat u mjeste gdje ce svi sapuni bit njegovi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije