Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasila se priopćenjem

Vinka Cetinski: Optužnica koju USKOK podiže pravosudna je farsa

Vinka Cetinski
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
28.07.2015.
u 11:00

Tužitelji ih sada terete da su dvoje poreznih inspektora riječkog Područnog ureda Porezne uprave, Mirjanu Grijak (63) i Silva Jelenčića (57), poticali da zlorabe svoj položaj i ovlasti kako bi im kao zakonito stečenu priznali imovinu vrijednu 2,2 milijuna eura, milijun američkih dolara i 460 tisuća njemačkih maraka.

Nakon što je jučer podignuta optužnica protiv nje i njezina supruga, priopćenjem se oglasila Vinka Cetinski (na slici).

Podsjetimo, protiv supružnika Cetinski, Vinke (68), bivše ministrice turizma, i Mirka (68), poznatog glazbenika, nakon dviju optužnica zbog malverzacija sa zemljištem u Istri kojima su, tvrdi tužiteljstvo, zajedno s kompanjonima u “poslu stoljeća” za više od 150 milijuna kuna oštetili tvrtku Kermas u vlasništvu Danka Končara, jučer je USKOK pred Županijskim sudom u Rijeci podignuo i treću.

Tužitelji ih sada terete da su dvoje poreznih inspektora riječkog Područnog ureda Porezne uprave, Mirjanu Grijak (63) i Silva Jelenčića (57) poticali da zlorabe svoj položaj i ovlasti kako bi im kao zakonito stečenu priznali imovinu vrijednu 2,2 milijuna eura, milijun američkih dolara i 460 tisuća njemačkih maraka.

Vinka Cetinski u priopćenju tvrdi da se ponovno recikliraju neosnovane i lažne teze kako su se oni obogatili na račun Danka Končara, što i sam Končar, navodi ona, ''na jednom suđenju u ulozi svjedoka negira. Naime, tvrdi da on nije oštećen i da je kompletan postupak pokrenula policija, a ne on''.

– Baš kao i prošlog ljeta, kada su nas sve četvero uhitili, oni nakon jednogodišnjeg „istraživanja“ izlaze s gotovo istovjetnom konstrukcijom kao i tada. A glavni cilj je bio i ostao – kako opravdati postupak koji su uime Končara pokrenuli i potrošili silne proračunske novce, a uspjeli nisu ništa dokazati jer je to i nemoguće budući da ne odgovara istini – navodi ona.

Ističe da ''javnost treba znati da je provjeru imovine inicirao USKOK te da je Porezna uprava Rijeka od njih odabrana''.

– Međutim, kada nisu mogli udovoljiti njihovim očekivanjima, započet je nad nama novi progon i javno sramoćenje. A u stvarnosti poreznici su samo trebali biti iskorišteni kao „premosnica“ da bi nas iznova zatvorili. Ispada da smo mi bili sirotinja dok se Končar nije pojavio, a potom smo se odjedanput obogatili što, naravno, nije istina već je najobičnija i gnjusna podvala. Kao da nismo ništa u životu radili i stvorili već čekali da nam se „dogodi“ Končar – dodaje Vinka Cetinski.

Navodi da je optužnica koju je podnio USKOK "pravosudna farsa kojoj nema premca u Hrvatskoj''.

– Oni ne priznaju ništa, a Porezna uprava u Rijeci svoje je dvogodišnje istraživanje okončala s pet potpisa odgovornih osoba. Zbog čega se onda terete samo njih dvoje?! I oni preostali znali su o kojem se postupku radi i oni su bili na „koordinacijama“ s policijom i DORH-om te su znali što im je zadaća – da dokažu nesrazmjer zarade i imovine. Ali to je jednostavno nemoguća misija. Jer taj nesrazmjer jednostavno ne postoji – tvrdi Cetinski i dodaje da ''ako se ne slažu s nalazima Porezne uprave, onda se u pravno uređenoj državi pokreće upravni postupak, a ne radi ovakav cirkus''.

– Svi vještaci i stručnjaci kojima smo stavili na raspolaganje naše prihode i imovinu koju imamo došli su do zaključka da nam je dokaziv prihod znatno veći od imovine s kojom raspolažemo. Za USKOK to nije dovoljno, oni moraju opravdati svoj angažman kao servis Danka Končara i njegovih ovdašnjih „kompanjona“ – zaključuje Vinka Cetinski.

>> Otac i majka Cetinski uz lažne papire pravdali 24 milijuna kn

>> USKOK podigao još jednu optužnicu protiv Vinke i Mirka Cetinskog

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar istovari
istovari
11:54 28.07.2015.

Hrvati,katolici i k tome adezejevci jedina su sol ove zemlje....kako se uopće neko može usuditi imputirati im ovakve gadarije!?

ZG
zgblabla
11:53 28.07.2015.

ma bez brige sve će to ustavni sud poništiti i vratiti na početak samo si uzmi Prodanovića ili/i Hanžekovića

ZA
zambezi
11:23 28.07.2015.

Tak je Vinka! Sigurno su pogrijesili. Nebi vi nikad ko ni mnogi Hrvati dosad koji su trebali radit za dobrobit naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije