Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčarski lanac

VIDEO Ilegalno preko granice za 800 eura prebacili 188 osoba

video nadzor
Screenshoot/MUP
16.11.2012.
u 13:05

Uhićeno je deset osoba, od kojih je sedam hrvatskih državljana, a trojica su državljani Afganistana, tražitelji azila, protiv kojih je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio kaznene prijave

Zajedničkom akcijom PU sisačko-moslavačke, Ravnateljstva policije, PNUSKOK-a te PU vukovarsko-srijemske i PU zagrebačke, upravo je završilo kriminalističko istraživanje kojim je prekinut organizirani krijumčarski lanac stranih državljana kroz Hrvatsku.

Uhićeno je deset osoba, od kojih je sedam hrvatskih državljana, a trojica su državljani Afganistana, tražitelji azila, protiv kojih je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio kaznene prijave te su predani nadzorniku Pritvorske jedinice u Zagrebu.

Kako je na konferenciji za novinare u Sisku rekao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PNUSKOK-a Dean Savić, njih se sumnjiči da su u 26 slučajeva protuzakonito preko državne granice prebacili najmanje 188 osoba. Riječ je o državljanima Afganistana, Sudana, Somalije, Sirije i drugih azijskih i afričkih zemalja.

Posebno je pohvalio mobilnu postrojbu Granične policije, koja je pratila i snimala osumnjičene i emigrante, te hrvatsko pravosuđe koje je vrlo brzo reagiralo u procesuiranju osumnjičenih. Kako je dodao, hrvatska policija i USKOK sposobni su i spremni za daljnju uspješnu borbu protiv ilegalne trgovine ljudima.

"Hrvatski su državljani u suradnji s trojicom Afganistanaca, preko zelene granice sa Srbijom preuzimali emigrante, a zatim ih odvozili do Centra za azilante u Kutini, gdje su se prijavljivali, ili dalje prema Zagrebu, odakle su nastavljali put u zemlje EU. Cijena takve usluge je po osobi je iznosila 800 eura do Kutine ili Zagreba te još 800 eura za prebacivanje preko slovenske granice", priopćio je Dejan Dretar, iz policijskog Nacionalnog ureda za suzbijanje kriminaliteta.

>>Albanac švercao sunarodnjake u RH za 300 eura po osobi

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
16:49 16.11.2012.

Polako! Dobre duse pomogli sirotinji izbjeglicama iz muslimanijske tiranije (Sudan i ostatak muslimanske Afrike gdje svakodnevno ubijaju krscane) prijeci granicu i onda im pomogli PRIJAVITI se zakonu pa onda nastaviti put u Europu. Sta je tu lose? Nisu ostali na nasoj grbaci a spasili glave iz rata i genocida. Treba ih nagraditi a ne kazniti. To je privatni biznis - poduzetnici (Hrvati) i nisu bili na burzi. Izbjeglice donesli lovu - financirali u hrvatsko gospodarstvo. Donesli vise novaca nego "Gazimir" Cacic do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije