Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OBJASNILA NESREĆU

Vatrogasci prošli kroz crveno na semaforu i udarili u automobil, vozač zadobio teške ozljede

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/7
10.01.2017.
u 11:28

Od siline udarca automobil je uništen, a kamion se izvrnuo na bok.

Do prometne nesreće, u kojoj je u subotu u Dubrovniku u naletu vatrogasnoga vozila na osobni automobil 20-godišnji F.L. iz Konavala zadobio teške ozljede opasne po život, došlo je nakon što je vatrogasno vozilo, koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju, prošlo kroz crveno svjetlo na raskrižju, izvijestila je policija.

Iz Opće bolnice Dubrovnik doznaje se da je mladi Konavljanin zasada stabilno i izvan životne opasnosti.

Do prometne nesreće je došlo, kako navodi policija, kada je 41-godišnjak upravljajući vatrogasnim vozilom koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju krećući se ulicom Put od republike, ušao u raskrižje ulica Splitski put-Pera Čingrije-dr.Ante Starčevića, dok je na semaforu bilo crveno svjetlo. Tom je prilikom došlo do sudara s osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak.

 "Osobno vozilo je ušlo u raskrižje za vrijeme trajanja zelenoga svjetla na semaforu'', navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te dodaju kako je u ovoj prometnoj nesreći putnik iz osobnog vozila teže ozlijeđen pa je je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok su vozač i drugi putnik lakše ozlijeđeni.

 U trenutku sudara u automobilu su još bili i A.B i N.B., također iz Konavala, a oni su na svu sreću iz nesreće izašli s lakšim ozljedama, dok je F.L. zadobio teške ozljede glave i prsišta.

 Od siline udarca automobil je uništen, a kamion se izvrnuo na bok. Inače, vatrogasci su u trenutku sudara išli na intervenciju u Komolac, gdje je buknuo požar u obiteljskoj kući.

>> VIDEO Stravična nesreća: Vatrogasna cisterna zabila se u auto i prevrnula se, više osoba je ozlijeđeno

Komentara 4

Avatar anlaser
anlaser
21:31 10.01.2017.

Nevjerojatno kako ljudi žive u neznanju a naročito vozači hitne i vatrogasne službe.NITKO bez obzira na sirenu i svjetlosnu signalizaciju NESMIJE proći kroz crveno.Većina vozača zastane i propusti takva vozila iako to nema veze s pravom prvenstva prolaza već iz čisto običajnih (humanih) razloga.)

BJ
Bjelovar112
12:50 10.01.2017.

relativno mlad vozac , dobar auto no izgleda nije slusao propise kako treba da se u krizanje ne ulazi punom brzinom i da se mora posebna vozila propustiti ako su pod sirenama. Pa sta bi tek bilo sa Hitnom kad je ovakav kamion prekrenut .

JO
jozomeda
17:12 10.01.2017.

u kojoj je vukojebini taj dobio vozačku (ako je ima)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije