Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drski lopov

Uzeo mi je rolex, prepao majku i skočio kroz prozor

lopov
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.03.2015.
u 17:12

Lopova je omela majka vlasnika koja se uputila na kat jer je čula buku. S maskiranim lopovom susrela se licem u lice

Neugodno iznenađenje dočekalo je Ivicu D. (43) kada se vratio s puta u noći na četvrtak – ispremetana kuća u Sesvetama i ukradenih 180.000 kuna u novcu i nakitu. Međutim, pravi je šok doživjela njegova majka koja se s drskim kradljivcem susrela licem u lice. Kako je kazao Ivica D., majka ga je nazvala poslije ponoći jer je čula buku na gornjem katu kuće.

– Vraćao sam se s puta i upravo sam bio na slovenskoj granici kad me mama nazvala. Pitala me jesam li se vratio s puta jer čuje buku na mom katu. Kada sam rekao da nisam, otišla je vidjeti što se gore događa – prepričava vlasnik kuće u Ulici Ive Dulčića u zagrebačkim Sesvetama. Kada je ušla u sobu, gospođa je ugledala čovjeka s fantomkom kako u vreću trpa plijen. Nakon početnog šoka, počela je vikati i dozivati upomoć, a lopov je brzo izašao kroz prozor koji je razbio. Tamo su ga, prema riječima vlasnika, čekale pet metara dugačke ljestve.

– To su teške ljestve, sumnjam da ih je sam donio, morao je imati pomagača. Mama je još uvijek u šoku, jutros sam je vodio u bolnicu – objašnjava dalje Ivica D., inače vlasnik obrta za otkup zlata. Nakon što je ispremetao cijelu sobu, lopov je kao plijen uzeo i skupocjeni sat marke rolex.

– Taj sat nikako ne mogu prežaliti jer za mene ima posebno značenje. To mi je uspomena od oca – razočarano govori Ivica D. kojemu su se lopovi dosad triput ušuljali u kuću. Šteta prouzročena krađom vjerojatno bi bila i veća da lopova u njegovu naumu nije spriječila vlasnikova majka. Na njezinu viku odmah su reagirali susjedi, među kojima se našao i policajac. Ogorčeni Ivica D. nada se da će policija brzo pronaći počinitelja, a lopovima poručuje da njihov život ne vrijedi ništa. Ovom krađom nastavio se zabrinjavajući trend provala u Zagrebu. U veljači i ožujku policija je zabilježila nekoliko provala u kojima se šteta popela na više stotina tisuća kuna. Krajem veljače nepoznati lopovi provalili su u stan 61-godišnjakinje iz Pisarovine i odnijeli 100.000 kuna. Otprilike istu vrijednost u umjetničkim slikama odnijeli su i lopovi iz stana u Velikoj Gorici. Najveću je štetu pretrpjela obitelj u čiju se kuću u Grintavečkoj ulici u Susedgradu lopov ušuljao prije točno mjesec dana i ukrao nakit i novac vrijedan 400.000 kuna. Policija apelira na građane da novac i dragocjenosti ne čuvaju kod kuće, osobito ne ispod jastuka ili u ladicama. Savjetuju i da se na prozore i vrata, koji su česta meta provalnika, ugradi zaštita.

>> Ušuljao se kroz prozor i odnio 180.000 kn iz kuće u Sesvetama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije