Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed u radićevoj

Uvjetne za šestorku koja je napala policajce

Radićeva,prosvjed
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.04.2015.
u 07:20

Do nereda je došlo kada su se sudionici prosvjeda "Stop progonu hrvatskih branitelja" uputili prema Markovu trgu

Šestero prosvjednika, koji su se u veljači 2011. u Radićevoj ulici sukobili s policijom kada su se uputili prema Markovu trgu nakon mirnog provjeda "Stop progonu hrvatskih branitelja", jučer su na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu zbog napada na službene osobe nepravomoćno osuđeni na uvjetne osude. Josipa F., Luku K., Brunu K., Tomislava L., Snježanu M. i Matiju M. sudac Rafael Krešić proglasio je krivima jer su na policajce bacali upaljače, kamenje, daske, limenke te su pritom oštetili dva policijska vozila.

Svi su tijekom suđenja tvrdili da nisu krivi, a većina ih nije htjela iznositi obranu. Inače, radi se o drugoj skupini sudionika prosvjeda koji su sudjelovali u velikim neredima u Radićevoj ulici.

Prvoj skupini, njih čak 34, sudilo se prije tri godine, a tada je osuđen 31, od čega ih je četvero osuđeno na zatvorske kazne, a za izricanja presude glasno su negodovali, vikali i lupali vratima sudnice.

>>Maloljetnici ciglama zasuli policajce i jednog lakše ozlijedili

>>Kamenjem, bocama i pirotehnikom gađali interventne policajce

Komentara 11

BO
borac2525
08:49 24.04.2015.

A jeli ? A kad torcida otkine pola tribina i baci ih na policiju nikom nista, jer sve je ok dok se vice mamici pe..ru i hns lopovi...a kad netko ide u miran prosvjed i dozivi frontalni napad policije onda odma kazna... Toliko o pravu i pravici...

ĆA
ćaćaća
10:04 24.04.2015.

nisam niti očekivao da se prosvjednici zovu boris saša vanja nenad itd...

BO
borac2525
09:20 24.04.2015.

Policija je postala represivni aparat vladajuce oligarhije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije