Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJE

Uskrsna čestitka s bombom

17.04.2003.
u 00:00

ZAGREB - Vlasnik Done Andrija Klarić trebao je jučer dobiti neobičnu uskrsnu čestitku u prostorijama poduzeća u Praškoj 2, ali jedna njegova radnica prije njega je otkrila paket s bombom i jednim lovačkim metkom obješen na vratima, pa je pozvala policiju. Kako nam je potvrđeno iz operativnog dežurstva PU zagrebačke, radnica je vrećicu sa sumnjivim sadržajem našla na vratima oko 15 sati.

Pirotehničari su oprezno pristupili ostavljenom paketu, ali ubrzo je otkriveno da je bezopasan. Netko je, naime, ostavio praznu ambalažu ručne bombe M-75 bez eksplozivnog punjenja i jednu lovačku patronu. Nije bilo nikakve opasnosti od eksplozije, tvrdi policija.

Istraga bi trebala utvrditi tko je postavio paket na vrata, a policija jučer nije htjela potvrditi naše neslužbene spoznaje da je paket bio adresiran na vlasnika Done, te da je u njemu uz upozoravajući sadržaj bila i uskrsna čestitka.

- Prijeteća poruka i futrola eksplozivne naprave bile su namijenjene mojoj sestri Tatjani Jurković Klarić i njezinoj djeci, a ne poduzeću.

Nakon što je počinitelj ostavio poruku, nazvao je moju sestru na mobitel iz telefonske govornice u Savskoj i na stranom jeziku ponovio prijetnju, te predstavio imenom i prezimenom čovjeka u čije ime je to učinio - rekao nam je sinoć Andrija Klarić, direktor poduzeća Dona d.o.o., dodajući da u cilju istrage ne smije otkriti ime tog čovjeka, no riječ je o strancu.

Tatjana Jurković Klarić majka je petero maloljetne djece, a najmlađem je djetetu samo šest mjeseci, pa obitelj namjerava poduzeti mjere zaštite. - U vrećici je bila poruka s nacrtanim djetetom i probušena hicem iz pištolja, upućena mojoj sestri. Nije nam poznat motiv tog čovjeka, ali bojimo se da na tome neće stati - istaknuo je Klarić. (Ma. P., M. Ma.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije