Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ BANDIĆ

Smije preuzeti grad, ne i razgovarati sa svima?

bandić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/16
10.04.2015.
u 19:39

Petnaest milijuna kuna, jamčevina koja mu je oduzeta u ožujku, zasad ostaje na depozitu suda, ali bi mu mogla biti vraćena

Pravosudni ping-pong u slučaju Bandić, koji traje od njegova prvog uhićenja u listopadu lani, nastavljen je i danas kada je nakon dva ročišta bilo poznato sljedeće – Milan Bandić do daljnjeg ostaje na slobodi, a prema neslužbenim informacijama, izvanraspravno vijeće ukinulo mu je mjeru opreza zabrane obnašanja gradonačelničke dužnosti.

Naime, sudac istrage odbio je zahtjev USKOK-a da se Bandiću naplati jamstvo od 15 milijuna kuna te da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Zahtjev je odbijen jer je sudac smatrao kako nema opasnosti da će Bandić utjecati na svjedoke ni da će ponoviti kazneno djelo. Ta odluka nije pravomoćna, USKOK će se vjerojatno žaliti, o žalbi će odlučivati izvanraspravno vijeće, koje odluku može potvrditi ili je ukinuti te vratiti na ponovno odlučivanje.

Apsurd ove posljednje odluke svakako je činjenica kako je upravo sumnja da je Bandić utjecao na svjedokinju Vidu Demarin bila razlog zašto je u ožujku ponovno pritvoren te zbog čega mu je tada oduzeto jamstvo od 15 milijuna kuna. Uz to, i u prijašnjim situacijama istražni mu je zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela, da bi mu potom bio zamijenjen mjerama opreza i jamčevinom od 15 milijuna kuna. Ta jamčevina, koja mu je u ožujku bila oduzeta jer se do odluke Ustavnog suda smatralo kako je prekršio uvjete jamstva, zbog čega je i vraćen u Remetinac, sada ostaje na depozitu suda, no ako su Bandiću ukinute obje mjere opreza – zabrana kontakata sa svjedocima i zabrana obnašanja gradonačelničke dužnosti, onda bi to značilo da nema više potrebe ni za jamstvom. Odnosno da bi mu 15 milijuna kuna trebalo biti vraćeno.

Ako mu nije ukinuta mjera zabrane kontakata sa svjedocima, apsurdno će biti i to što će Bandić kao gradonačelnik svakodnevno komunicirati s ljudima koji bi mogli svjedočiti za ili protiv njega.

>> Bandić nakon trčanja zapalio svijeću na Kamenitim vratima

>> VIDEO Što sad može Bandić? Što se funkcije tiče bolje mu je bilo u Remetincu

Komentara 185

DU
Deleted user
11:31 10.04.2015.

Je li Bandić za zatvor ili ne to je u ovoj situaciji nebitno. Ovo naše pravosuđe ponaša se kao malo dijete, malo bi malo ne bi. Sramota.

DU
Deleted user
11:49 10.04.2015.

Po logici Bandićeva zatvaranja bi trebalo zatvoriti cijelu vladu jer su oni imali direktne pogodbe za puno poslova , a da se ne govori o šteti koju su nanijeli Hrvatskoj lošom politikom i odlukama , pitanje je jesu li bile namjerne.

BA
batman
11:15 10.04.2015.

uskok=sdp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije