Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA

USKOK pokreće istragu protiv bivšeg gradonačelnika Omiša

Ivan Škaričić
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
31.05.2016.
u 14:46

Sumnja se da je Škaričić zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja iako je bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna

Uskok je pokrenuo istragu protiv bivšeg gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića (HDZ), tereteći ga da je naručivanjem nepotrebnih istraživanja javnog mijenja oštetio grad za više od 80.000 kuna.

Škaričića Uskok tereti da je kao gradonačelnik Omiša od 10. srpnja 2008. do 12. ožujka 2013., s jednim društvom zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja iako je bio svjestan da gradu takva istraživanja nisu bila potrebna, objavio je danas Uskok, navodeći samo dob okrivljenika.

Na temelju sklopljenih ugovora, društvo je gradu Omišu u više navrata ispostavljalo račune za nepotrebne usluge, čije plaćanje je nalagao okrivljenik, čime je grad oštećen za 80.377 kuna.

Škaričić je bio dugogodišnji HDZ-ov gradonačelnik Omiša, kojega je na prošlim lokalnim izborima pobijedio tada neovisni kandidat Ivan Kovačić, danas član Mosta. U travnju je na unutarstranačkim izborima ponovno izabran za šefa omiškog HDZ-a, što je izazvalo kritike Kovačića koji je najavio da nakon toga više ne želi surađivati s HDZ-om na nacionalnoj razini.

>> USKOK u Omišu: 2.000 kućanstava usmeno oslobođeno komunalija?!

>> Omišani skočili zbog HDZ-ovog tajnog prebrojavanja glasova

Komentara 32

BO
bojuki1
15:37 31.05.2016.

Uskoci, što je s kriminalom oko Kotromanovićevih mig-ova, Zmajlovića, Jakovine? Zašto sabotirate i zataškavate kriminal sdp-ovaca?

BE
berogrga
16:07 31.05.2016.

Očito je da uskok samo secira one koji su trn u oku Milanoviću ili nekoj drugoj interesnoj grupi koju uhljebi u uskok-u podržavaju. Damir Kajin svakodnevno proziva stotine ids i sdp političara i ukazuje na njihove zlouporabe i kriminal, ali uskok ne reagira, mnog manji ne partijski portali ukazuje svako malo dokumentima na kriminal Milanovićeve hobotnice i nema reakcija, a kad prozivaju partijski mediji i njihovi političari, odmah uskok reagira. Trebalo bi organizirati posvjede protiv uskok-a i ukazati na njihov selektivan rad.

BE
berogrga
15:35 31.05.2016.

Zašto se tako uskoci ne bave ugovorima supruge bivšeg šefa kabineta premijera koja je dobila posao od državnog Plinacroa, a uz to gospođa Saucha je bila i Milanovićeva odvjetnica. Zašto se ne bavite ugovorma Vrdoljakove supruge s HEP-om, poslovi vrijedni 150 milijuna kuna. Zašto se ne bavite tvrtkom cemp i pismohranom kojima je Krešo Milanović sredio milijunske poslove s državom. E kada se uskoci upute na otkrivanje ovih, samo nekih skrivenih predjela bespuća kukuriku vlade to će biti otkrića, a ne ovi spinovi i prodavanje magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije