Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA

Šišljagić: Nije mi lako, ali nikome ništa nisam ukrao

Vladimir Šišljagić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.09.2015.
u 19:52

Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, kaže da je Šišljagić nevin do pravomoćne presude te da nikakva ostavka ne dolazi u obzir

Zbog izvlačenja 122.000 kuna iz županijske blagajne podignuta je optužnica protiv osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića (58), Martina Marolina (52) i Zlatka Maksimovića (60). Šišljagić je i bivši predsjednik HDSSB-a, Marolin je bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj, a Maksimović je bio HDSSB-ov predsjednik županijske Skupštine, no stranku je napustio još 2013. kada je optužen da je od suprugine rođakinje tražio mito da bi je zaposlio. Zbog toga je lani nepravomoćno uvjetno osuđen.

Uvjereni da je nevin

Šišljagića i Marolina tereti se da su od vlasnika tvrtki kojima je isplaćivana nepovratna novčana pomoć iz županijskog proračuna tražili da im zauzvrat vrate i do 80 posto toga iznosa. Činili su to, smatra USKOK, sami ili posredstvom Maksimovića, a optuženi su da su novac stavljali sebi u džep. Zbivalo se to 2011. i 2012..

– Istraga traje već dvije godine. U ovih šest godina otkako sam župan, dužnost sam zaista obavljao najbolje što sam znao. Nije mi lako zbog ovoga, ni zbog djece, ni zbog roditelja. No, znam da je pravda spora, ali dostižna – komentirao je Vladimir Šišljagić podizanje optužnice protiv njega i dvojice mu suradnika. Novinarima se nije javljao, nego su ga "zaskočili" u baranjskom Bilju oko 18 sati.

Predstoji mu, kaže, pravna bitka. Na radnom mjestu ostaje.

– Kada bi svaki dužnosnik istupio s dužnosti zbog kojekakvih laži, intriga i spletki, onda to ne bi bilo dobro. Ne osjećam se krivim, nikada nikome nisam ništa ukrao, a na sudu ću dokazati da sam nevin i da je sve ovo laž – istaknuo je Šišljagić, dodajući kako se nada potpori stranke.

Inače, Predsjedništvo HDSSB-a zasjeda večeras, no to je, rekao je, bilo ranije dogovoreno.  

– Stranka čvrsto stoji uza svog župana i dok god ne bude pravomoćne presude, uvjereni smo da je nevin i da je sve dužnosti obavljao po zakonu – kazao je Dragan Vulin, Šišljagićev nasljednik na čelu HDSSB-a i dožupan. Nikakva ostavka ni na stranačke ni na županijske dužnosti, nastavlja, njima ne dolazi u obzir.

– Znakovito je da se optužnica podiže neposredno prije početka kampanje za parlamentarne izbore, a navodni iznos štete je 122.000 kuna pa neka svatko donese svoj zaključak. Očito je HDSSB trn u oku i lijevima i desnima jer će im pomrsiti račune – kaže Vulin.

No unatoč očekivanom stavu stranke koji se, usput budi rečeno, može čuti svaki put kada se neki političar, bez obzira na boju stranačkog dresa, nađe na meti USKOK-a, činjenica je da je Šišljagić samo jedan u nizu članova HDSSB-a koji ima ozbiljne probleme sa zakonom.

Naslijedio Glavaša

Na čelu HDSSB-a naslijedio je Branimira Glavaša, nepravomoćno osuđenog na deset godina zatvora zbog ratnog zločina u Osijeku. Zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš pravomoćno je osuđen i saborski zastupnik Ivan Drmić, a pravomoćnu presudu ima i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković zbog muljaža s putnim nalozima. Članovi HDSSB-a bili su i bivši ravnatelj Doma zdravlja Osijek dr. Rudika Gmajnić te Andrija Zdravčević, član Upravnog vijeća te ustanove, koji su uvjetno osuđeni zbog malverzacija teških 1,7 milijuna kuna.

– Za ostale ne mogu komentirati, no što se Šišljagića tiče, nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno. Isto vrijedi i za Branimira Glavaša – kazao je Vulin.

>> Glavni odbor HDSSB-a u Virovitici: Sudjelovat ćemo u budućoj Vladi

Komentara 77

ST
Stipan
13:45 03.09.2015.

Optužnice se podižu , ali nikom se ne sudi. Niti će itko biti osuđen . To je sve cirkus u državi u kojoj pravosuđa i nema!

AN
Android
13:41 03.09.2015.

Dakle, tko određuje datum izbora! DORH !!??

DO
dotur
13:44 03.09.2015.

Da su hdssb-ovci podržali ustavne promjene ne bi bilo ovih optužnica. Ako netko zloupotrebljava položaj i ovlasti, onda je to Milanović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije