Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zloupotreba položaja

USKOK podignuo optužnicu protiv šibenskih poreznika

USKOK
Boris Ščitar
23.01.2015.
u 17:09

Policijski USKOK u šibensku je Poreznu upravu upao još početkom srpnja prošle godine pod sumnjom da su državni proračun RH oštetili za najmanje sedam milijuna kuna

Protiv šefice šibenske Porezne uprave Vesne Restović i načelnika te uprave Željka Vujina, USKOK je podignuo optužnicu zbog zloupotrebe položaja i ovlasti prilikom sprječavanja ovrhe tvrtke Autotransport dd. Šibenik (ATP).

Policijski USKOK u šibensku je Poreznu upravu upao još početkom srpnja prošle godine pod sumnjom da su državni proračun RH oštetili za najmanje sedam milijuna kuna. Naime, kada je 5. lipnja 2012. šibenska Porezna uprava donijela rješenje o ovrsi zbog naplate poreznog duga ATP-a u iznosu od 63,7 milijuna kuna, Vesna Restović i Željko Vujin blokirali su provedbu ovrhe.

U optužnici koju je USKOK podignuo pred splitskim Županijskim sudom stoji da je potpis potreban za izvršenje ovrhe, Vesna Restović dala tek 8. kolovoza iste godine. U međuvremenu, ATP, tvrtka koja je trebala biti ovršena, bez problema je mogla obavljati financijske transakcije te su red prvenstva preuzeli drugi vjerovnici zbog čega nije ovršeno najmanje 6,96 milijuna kuna.

>> USKOK: Odgodom ovrhe poreznici su iz proračuna izbili oko 7 milijuna kuna

Komentara 2

R0
R00kie
17:43 23.01.2015.

muahaha uhljebi harajuuuu, ovaj put samo 7 mil kn oderali drzavu koja im placu daje

MR
MrNo
12:05 24.01.2015.

Lista poreznih dužnika ili lista nerada porezne uprave? U novinama kažu da je ukupno nenaplaćeno oko 51 milijardu kuna u zadnjih 20 godina. Pa se čudimo kako nam je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije