Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivotvorili isprave

USKOK podigao još jednu optužnicu protiv Vinke i Mirka Cetinskog

Vinka Cetinski sa suprugom
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
27.07.2015.
u 13:21

Pred Županijskim sudom u Rijeci podignuta je optužnica protiv inspektora Porezne uprave Područnog ureda Rijeka M. G. (63) i S. J. (57) te Vinke Cetinski (68) i Mirka Cetinskog (68)

USKOK je podigao optužnicu protiv Vinke Cetinski i supruga joj Mirka Cetinskog zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave.

Kako su priopćili, pred Županijskim sudom u Rijeci podignuta je optužnica protiv inspektora Porezne uprave Područnog ureda Rijeka M. G. (63) i S. J. (57) te Vinke Cetinski (68) i Mirka Cetinskog (68).

Optužnicom se prvookrivljenom i drugookrivljenom, inspektorima Porezne uprave Područnog ureda Rijeka, stavlja na teret da su od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja 2013., u Rijeci i Rovinju, na traženje supružnika Cetinski, tijekom nadzora koje su bili dužni provesti sukladno Zakonu o porezu na dohodak, prihvatili neistinite izjave te nevjerodostojne i krivotvorene isprave o zakonitosti stjecanja imovine i izvorima prihoda koje su im Cetinski tijekom nadzora predavali.

Sukladno prethodnom dogovoru sa supružnicima Cetinski, okrivljeni porezni inspektori su, ne poduzimajući potrebne radnje radi provjere vjerodostojnosti izjava i isprava, nevjerodostojnu i krivotvorenu dokumentaciju prihvatili kako bi prikazali da su izvori za imovinu Vinke i Mirka Cetinskog dokazani i da ne postoji razlika između vrijednosti imovine i dokazane visine sredstava za njezino stjecanje, te su tako, na temelju oporuka, darovnice i potvrda, kao zakonite prihode supružnika Cetinski prihvatili iznose od ukupno 2,230.000 eura, 1,055.000 USD i 460.000 DEM.

>> Vinka i Mirko Cetinski optuženi da su oštetili Končara za 90,5 mil. kn!

Komentara 20

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:53 27.07.2015.

prilikom objave o istrazi dorha o primanju mita eu zastupnika Jakovčića niste koristili masna slova i nema vijesti o istom ?

JE
Jednakost
13:30 27.07.2015.

Ma sto je to, svega 3-4 milijuna eura, prava sitnica,.....a i u godinama su za mirovinu, sad ce to, redovno svaki mjesec par tisuca kuna.

Avatar Trpimir
Trpimir
13:41 27.07.2015.

Ma divne li "umjetnicke" obitelji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije