Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši tajnik Torcide

'Urbani Jugoslaven' Čabo razbijao splitski Pravni fakultet

Pravni fakultet (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
29.01.2013.
u 11:42

Pavao Grubišić Čabo u ponedjeljak uvečer razbio je staklo na ulaznim vratima Pravnog fakulteta, ušao u atrij i nastavio s razbijačkim pohodom.

Pavao Grubišić Čabo (35), bivši tajnik Torcide, u ponedjeljak uvečer razbio je staklo na ulaznim vratima Pravnog fakulteta u Splitu, ušao je u atrij i nastavio s razbijačkim pohodom počinivši materijalnu štetu od 50.000 kuna.

Oštetio je ormarić s izložbenim knjigama, staklo na dva kompjutorska monitora, kućište kompjuterske grafičke jedinice i staklo na aparatu za kavu. Policija ga je uhitila i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

"Tko je urbani Jugoslaven"

Čabo je svojih pet minuta slave, kad su o njemu izvještavali svi mediji, dobio 2011. godine kada je pred kamerama nasrnuo na gradonačelnika Željka Keruma dok je na pozornici na rivi držao govor na skupu podrške hrvatskim generalima.

Čabo mu je dobacio "Ostavi se Hajduka", Kerum mu je uzvratio da je urbani Jugoslaven, na što je Grubišić u dva koraka bio na bini, izvio se iznad Keruma i zaprijetio: "Tko je urbani Jugoslaven?!" Završilo je tako što ga je Kerum gurnuo s bine, popravio kravatu i nastavio govor, a Čabu su redari predali policiji.

Priveli su ga prekršajnom sucu koji ga je pustio. Što je motiv huliganskog nasrtaja na zgradu Pravnog fakulteta, na kojem Čabo nikada nije studirao, još se ne zna.

>>“Urbani Jugoslaven” Čabo vraćen na posao

>>Prosvjednik se 'porječkao' s Kerumom pa nasrnuo na njega

Komentara 1

PE
Pelagius
12:45 29.01.2013.

Mi, malo stariji, nekada smo ih zvali "orjunaši", Nova vremena, novo pakovanje ali isti sadržaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije