Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaustavio ga zaštitar

VIDEO Umirovljenik u pljački banke: Dajte sve pare, imam bombu!

pljačka
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
24.01.2017.
u 18:18

Vremešni razbojnik (71) tvrdio je da ima bombu, no to se nije pokazalo točnim. Nakon naguravanja svladao ga je zaštitar i zadržao

Policajci se u svom poslu nagledaju svega i svačega, no vjerojatno su i oni bili iznenađeni nakon što su danas pozvani na intervenciju zbog razbojstva u OTP banci u Preobraženskoj ulici u Zagrebu. Jer, kada su došli u banku, tamo su zatekli počinitelja. Koji, vjerovali ili ne, ima 71 godinu! Vremešni razbojnik s plijenom koji je iz banke uzeo iz banke nije uspio ni iskoračiti pa je malo nakon razbojstva koje se dogodilo u 12.20 priveden na policiju radi kriminalističkog istraživanja.

Tamo će policajcima vjerojatno pokušati objasniti što ga je nagnalo da pokuša orobiti banku, što s obzirom na njegove godine, uistinu nije nimalo lak “pothvat”. Prema onom što je za sada poznato, 71-godišnjak je u banku ušao polumaskiran. Preko lica mu je, naime, bio navučen šal. Zaprijetio je djelatnicima banke povikavši:

– Dajte pare, imam bombu!

Uplašene za svoj život, one su mu predale nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega se vremešni razbojnik uputio prema izlazu iz banke. No iz banke nije uspio ni iskoračiti jer ga je na vratima, kako neslužbeno doznajemo, presreo zaštitar koji ga je nakon kraćeg naguravanja uspio svladati i zadržati do dolaska policije. Razbojnik je pokunjeno čekao dolazak policajaca koji su ga priveli. Eksplozivna naprava, odnosno bomba kojom je prijetio, u banci nije nađena, no ustanovljeno je da je kod sebe imao neki drveni predmet koji je vjerojatno glumio bombu.

Policija će nakon obavljenog očevida o svemu izvijestiti i tužiteljstvo koje će potom odlučiti što će napraviti, odnosno hoće li tražiti pritvaranje razbojnika kakvog se uistinu često ne susreće po stranicama novinskih crnih kronika. Osim njegovih godina, olakotno bi mu moglo biti i to što, iako je to tvrdio, bombu nije imao.      

>>Opljačkana banka kod Cvjetnog trga u Zagrebu, razbojnik uhićen

>>Maskirani razbojnik nakon pljačke trgovine, policajca ozlijedio nožem

Komentara 23

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
19:03 24.01.2017.

Deda nije imao za smještaj u dom umirovljenika pa je našao način kako da ga država smjesti na besplatan stan, hranu i toplo

DU
Deleted user
18:25 24.01.2017.

Možda je beskućnik pa je tražio dulji smještaj i prehranu, možda nema za hranu i grijanje a nema obitelj...Svakako nije uspio obogatiti se kao razni Zagorci, Vidoševići, Mesići, Todorići, Kutle, Gucići, Cetinski i još niz

TM
tony_montana
19:19 24.01.2017.

u ovom slučaju spreman sam saslušati motive i okolnosti i tek nakon toga suditi... u pravilu držim da je lopov - lopov, no ovdje se ne bih zaletio... btw. tko krade od lopova nije lopov :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije