Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
N. Svijetliću tri i pol godine:

Uljudno sam joj rekao da mi da novac, a na kraju sam se i ispričao

01.10.2015., Slavonski Brod - Sudjenje Nenadu Svijetlicu za razbojnistvo.
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/3
02.10.2015.
u 19:45

Svijetlić je normalno razgovarao s prodavačicom te nakon deset minuta izvukao nož i tražio novac iz blagajne koji mu je i dala

– Ne osjećam se krivim i ne prihvaćam ovako sročenu optužnicu. Nisam bio drzak. S prodavačicom sam lijepo razgovarao, nisam joj prijetio. Samo sam joj uljudno rekao da mi da novac. Na kraju sam se i ispričao – rekao je Nenad Svijetlić (30) neposredno prije nego što je na brodskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora za razbojstvo.

On je 2. srpnja ove godine uz prijetnju kuhinjskim nožem opljačkao pekarnicu Janković u Nazorovoj ulici u Slavonskom Brodu. Prodavačica nije odmah znala kakve su mu namjere jer je ulaskom u pekarnicu najprije počeo normalno razgovarati s njom. Bio je odjeven u bermude i majicu kratkih rukava te nije bio maskiran. Rekao joj je da njezin gazda duguje nekakav novac njegovu prijatelju i zatražio da mu spakira dva bureka. Primijetivši da je uznemirena, poručio joj je da se ne boji. Ipak, osjetila je da bi se nešto moglo dogoditi jer ju je nekoliko puta pitao ima li koga u trgovini.

– Nakon desetak minuta razgovora, iznenada je izvadio nož i zatražio novac. Otključala sam blagajnu i počeo je uzimati papirnate novčanice, a davala sam mu ih i ja samo da što prije ode jer sam se bojala da će me ubosti – ispričala je prodavačica A. K. (27). Pobjegao je s nešto više od 4000 kuna. Nakon samo sat vremena policija ga je uhitila u kafiću u obližnjem naselju, gdje je častio društvo. Svijetlić je dosad osuđivan devet puta. 

>> Prijetio nožem pa opljačkao benzinsku postaju u Vukovaru

>> Pljačkaš pušku uperio dječaku u glavu

>> Razbojnik uhićen sat vremena nakon pljačke

Komentara 1

MX
Mister X
21:25 03.10.2015.

Svijetlić je dosad osuđivan devet puta. Trudi se i trudi i dalje da se druži sa sucima ... Naravno poslje sa zatvorenicima ! Poštenjačina časti društvo svjestan da če mu se drugo jedno društvo odužiti i častiti ga u budućeduće nekih 3,5 godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije