Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPAO IM PLAN

Ukrali gliser i registrirali ga, a onda ga potopili i prijavili krađu

gliseri
Duško Jaramaz/Pixsell
28.08.2014.
u 12:19

Stariji Umažanin je ukrao gliser M-Sport s unutarnjim motorom i predao ga 47-godišnjaku koji je znao da je plovilo ukradeno

U pritvorsku jedinicu PU istarske noćas oko ponoći privedena su dvojica Umažana, 47-godišnjak i 49-godišnjak, koje policija sumnjiči, prvoga za lažno prijavljivanje krađe brodice, krivotvorenje isprava i prikrivanje, a drugoga za krađu tog istog plovila od treće osobe.  

Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem stariji Umažanin je ukrao gliser M-Sport s unutarnjim motorom i predao ga 47-godišnjaku koji je znao da je plovilo ukradeno. Za ukradeni gliser 47-godišnjak je pribavio dokumentaciju o gradnji plovila kako bi ga upisao u registar brodica, a da bi ishodovao "papire" s glisera je ostrugao tvornički broj plovila.  

Gliser je potom dao dvojici muškaraca da ga potope na otvorenom moru, a onda je 30. srpnja lažno prijavio da mu je plovilo ukradeno. No, tu je prijavu policija detaljno ispitala i razotkrila plan dvojice kompanjona pa su uhićeni.

>> Austrijancu ukraden brod iz marine u Jezerima

Komentara 3

LL
LEX-LUTOR
21:12 28.08.2014.

Ovo su nabolje fore koje se mogu procitati kada ekipa nekog sumnjci " Znao je da je nesto ukradeno " Pa takvu tvrdnju ne moze dokazati ni sam Bog, osim ako imamo kriminaliste koji citaju misli ... nevjerovatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije