Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pišonja i žuga

Ukrali bus da bi se dovezli – do kolodvora

Ukrali autobus, Belotinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
27.08.2014.
u 18:15

Vozaču su autobus ‘maznuli’ 50-ak metara od kuće u kojoj je spavao

“Još istu noć su Pišonja i Žuga maznuli kasetaš iz doma invalida, a malo zatim i autobus Autoprevoza sa Hrida”, opjevalo je Zabranjeno pušenje legendarnu zgodu sa sarajevskim mladićima koji su ukrali autobus i završili u jarku.

Za razliku od njih, zagorski Pišonja i Žuga ovaj su vikend došli do svoga odredišta. U noći na subotu na općinskom zemljištu u Beletincu, naselju zagorske općine Sveti Ilija, ukrali su steyr Autobusnog prometa iz Varaždina te ga dovezli – na varaždinski autobusni kolodvor, vlasnicima pod nos!

Te noći AP-ova vozača Tomislava Magića već oko tri ujutro šokirao je telefonski poziv.

Zagrijavanje uz votku

– Halo, je l’ znaš gdje ti je autobus!? – zvali su ga s kolodvora, gdje su uvijek budni taksisti svjedočili neobičnom prizoru.

– Dovezli su se u punoj brzini. Ušli su na perone preko bankine, sve se treslo. Bila su dvojica, parkirala su ga nekako i jednostavno otišla – prenijeli su Magiću, no nitko mladiće nije pobliže vidio.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

A Magić, ni kriv ni dužan, autobus je te večeri kao i inače parkirao 50 metara od kuće u Beletincu. Uobičajena je to praksa kad vozači voze večernju liniju te potom ranojutarnju. Općinski načelnik Marin Bosilj kazao nam je da je i lokacija, gdje će biti građen vrtić, dogovorena. A sam Magić pokazao nam je mjesto gdje su mu “maznuli” steyr iz 1987. godine, tik do tipičnog staračkog zagorskog domaćinstva prepunog purana.

– Evo vidite, ovdje su boce kole (sarajevskog proizvođača, nap. a.) i votke. Možda su se zagrijavali – kaže i dodaje da su potrgani brisači, što znači da su se pokušavali popeti na krov kako bi ušli kroz šiber.

Srušili stup s pločom

No to im nije uspjelo pa su primijenili jednostavniju tehniku. Na starim steyrima noću se “ispuše” hidraulika i vrata se mogu otvoriti uz snažniji potisak. Policija kaže da su autobus upalili ključem. No ne Magićevim.

Nazvali su me s autobusnog kolodvora oko tri u noći i pitali: Halo, je l’ znaš gdje ti je autobus!?

Njegov je bio kod kuće. Gurnuli su nešto nalik na originalni ključ, stisnuli gumb i autobus je upalio.“Vežite se, polećemo, Pišonja reče Žugi”, pjeva dalje Pušenje. Tako je i bilo u Beletincu. Već na izlasku s parcele srušili su stup s pločom.

Kako su došli do Varaždina, ostat će misterij, no nakon predstave na ulasku u kolodvor jednostavno su otišli u noć – možda na afterparty Špancirfesta.– Nasmijalo nas je sve ovo, ali nismo vidjele ništa. Tek smo ujutro zatekle policiju kod autobusa – kazale su nam djelatnice kafića i pekarnice na kolodvoru. Na autobusu su ostavili oštećen prtljažnik, blokirane kočnice i spaljeno kvačilo. U naselju kažu da ne znaju na koga bi posumnjali.

>>Pogledajte spektakularnu krađu BMW-a

>>Poznata slastičarnica: Znate li ovog mladića? Jučer nas je opljačkao

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:42 28.08.2014.

sigurno nisu odavde, pitali su nekoga kako doći do Varaždina a taj im je sigurno rekao: -Autobusom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije